Αρχικήinet37.000 χρήστες του Chrome κατέβασαν μία ψεύτικη επέκταση Adblock Plus

37.000 χρήστες του Chrome κατέβασαν μία ψεύτικη επέκταση Adblock Plus

Μία ψεύτικη επέκταση του δημοφιλές Adblock Plus ήταν διαθέσιμη παράλληλα με την πραγματική στον επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα του Chrome, όπου φαίνεται ότι 37.000 χρήστες την κατέβασαν και προφανώς την εγκατέστησαν στον υπολογιστή τους. Μήπως είστε ένας από αυτούς?.

Adblock

Εάν χρησιμοποιείτε το Adblock Plus με Chrome και κατεβάσατε την επέκταση πολύ πρόσφατα, καλύτερα να ελέγξετε τι έχετε εγκαταστήσει. Μία ψεύτικη επέκταση Adblock Plus κατάφερε να περάσει από την διαδικασία επαλήθευσης της Google και προσφερόταν στο επίσημο Chrome Web Store, παράλληλα με την πραγματική. Η Google διέγραψε την ψεύτικη εφαρμογή μετά από μήνυμα στο twitter του SwiftOnSecurity, αλλά μέχρι τότε, είχε μείνει αρκετό καιρό ώστε να ξεγελάσει και να την κατεβάσουν 37.000 άνθρωποι. Αν και ο αριθμός αυτός είναι μια σταγόνα στον ωκεανό για μια υπηρεσία που έχει 10 εκατομμύρια χρήστες, παραμένει όμως πρόβλημα για όσους είχαν την ατυχία να την κατεβάσουν.

Η ψεύτικη εφαρμογή αφού εγκατασταθεί στέλνει επεμβατικές διαφημίσεις. Δυστυχώς, δεν είναι ξεκάθαρο τι άλλο μπορεί να κάνει ή αν έχει ακόμη πιο αρνητικές συνέπειες, τις οποίες ακόμα δεν γνωρίζουμε.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS