ΑρχικήinetTo νέο Apple Watch θα αγκαλιάζει αυτόματα τον καρπό σας

To νέο Apple Watch θα αγκαλιάζει αυτόματα τον καρπό σας

Η Apple έλαβε πρόσφατα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για το σχεδιασμό ιμάντα που θα επιτρέπει στο Apple Watch να αγκαλιάζει τέλεια τον καρπό.Apple Watch

Αν και με μια πρώτη ματιά το νέο αυτό χαρακτηριστικό δεν φαίνεται να έχει κάποιο πραγματικό όφελος, στην ουσία πρόκειται για μια εφαρμογή που βοηθά τόσο τους χρήστες όσο και την ίδια την Apple να λάβει όσα περισσότερα γίνεται από το Apple Watch.

To νέο Apple Watch θα μπορούσε να ρυθμιστεί χωρίς ο χρήστης να χρειαστεί αν αγγίξει καν το λουράκι. Επίσης, με αυτό τον τρόπο το ρολόι παρέχει ακριβέστερες αναγνώσεις έχοντας πάντοτε τη συσκευή που ταιριάζει απόλυτα στον καρπό, γεγονός που επιτρέπει την καλύτερη παρακολούθηση της καρδιακής συχνότητας και της κίνησης.

Το δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας Νο. 9.781.984 της Apple για την ρύθμιση δυναμικής προσαρμογής σε wearable συσκευές εξηγεί ότι εξετάστηκαν διάφορα συστήματα αυτορρυθμιζόμενου ιμάντα συμπεριλαμβανομένου και εκείνου που χρησιμοποιεί το κούμπωμα για αυτόματη σύζευξη και ώθηση της ταινίας.

Μια δεύτερη εφαρμογή βασίζεται σε ενσωματωμένο καλώδιο μνήμης το οποίο με τη σειρά του θα χρησιμοποιεί αερόβια ή υγρά κύστη για να ελέγχει το σχήμα του ιμάντα και να το προσαρμόζει στον καρπό του χρήστη.

Όποια κατεύθυνση και αν ακολουθήσει τελικά η Apple, δύο είναι οι επιλογές: είτε να αυτοματοποιήσει το λουράκι εντοπίζοντας αυτόματα τον καρπό και προσαρμόζοντας ανάλογα είτε να προσφέρει αρκετές προκαθορισμένες ρυθμίσεις στο ρολόι και να αφήσει τους χρήστες να επιλέξουν αυτό που είναι καλύτερο για εκείνους.

Να σημειώσουμε ότι, όπως συμβαίνει με τα όλα τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, έτσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να φτάσει στην παραγωγή αλλά η Apple μοιάζει αρκετά θετική.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS