ΑρχικήinetΜετά τη σφαγή στο Vegas, το YouTube απαγορεύει τα 'bump stock' βίντεο

Μετά τη σφαγή στο Vegas, το YouTube απαγορεύει τα ‘bump stock’ βίντεο

Το Youtube έχει απαγορεύσει τα DIY βίντεο που αφορούν στην τροποποίηση όπλων από το site, μετά το περιστατικό στο Las Vegas αφού ένας ένοπλος πυροβόλησε χιλιάδες άτομα που παρακολουθούσαν μία συναυλία, σκοτώνοντας 58 και τραυματίζοντας εκατοντάδες ακόμη.

Las-Vegas

Παρόλο που η κατοχή αυτόματων πυροβόλων όπλων έχει απαγορευτεί στις Η.Π.Α. από το 1986, με μία τροποποίηση μπορεί ένα όπλο να μετατραπεί σε ένα είδος αυτόματου. Αυτό λοιπόν φαίνεται και ακούγεται παρόμοιο με ένα πολυβόλο, αλλά τεχνικά (και νομικά) δεν είναι ένα στρατιωτικό αυτόματο όπλο.

Το YouTube λοιπόν, προχώρησε σε απαγόρευση των βίντεο που περιέχουν πληροφορίες σχετικές με τις τροποποιήσεις που μπορούν να γίνουν σε ένα όπλο, χαρακτηρίζοντάς τα ως βίντεο με επικίνδυνο περιεχόμενο.

“Μετά την πρόσφατη τραγωδία στο Las Vegas, είδαμε πιο προσεκτικά τα βίντεο που δείχνουν πώς μπορούν να μετατραπούν τα πυροβόλα όπλα ώστε να πυροβολούν πιο γρήγορα και έχουμε επεκτείνει την υπάρχουσα πολιτική μας για την απαγόρευση αυτών των βίντεο”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του YouTube.

Όπως φαίνεται στις οδηγίες κοινότητας του ιστότοπου, το YouTube απαγορεύει επίσης υλικό που σκοπεύει στην απάτη, την απειλή και την προώθηση του μίσους. Με τις εκατοντάδες χιλιάδες βίντεο που μεταφορτώνονται καθημερινά, το YouTube βασίζεται σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες να επισημάνουν τυχόν επικίνδυνο περιεχόμενο για αναθεώρηση.

Μια αναζήτηση στο YouTube με τη φράση “stock bump” εξακολουθεί να φέρνει χιλιάδες αποτελέσματα, μερικά από τα οποία είναι πιθανότατα αποθέματα που δεν έχουν ακόμη καταργηθεί. Πολλά από τα κορυφαία βίντεο είναι οι άνθρωποι που δείχνουν τις πρόσθετες συσκευές στα όπλα τους.

Όποιος θέλει τώρα να τροποποιήσει το όπλο ή τα πυροβόλα όπλα του, σίγουρα θα δυσκολευτεί περισσότερο να βρει οδηγίες DIY στο YouTube, αλλά οι συσκευές μπορεί να παραμένουν νόμιμες.

Η οπλοκατοχή στην Αμερική είναι γενικότερα πιο ελαστική από ότι σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ενώ και η χρήση τους όταν πρόκειται για προστασία της περιουσίας είναι επιτρεπτή.

Το YouTube συνεχίζει να έχει μεγάλη ποσότητα βίντεο με περιεχόμενο σχετικό με όπλα, αλλά δεν θέλει οι ιδιοκτήτες όπλων να χρησιμοποιούν το site για να μετατρέπουν τα πυροβόλα τους σε όπλα πολέμου.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS