ΑρχικήinetΓυναίκα από την Κίνα τυφλώθηκε αφού έπαιξε παιχνίδι στο κινητό για 24...

Γυναίκα από την Κίνα τυφλώθηκε αφού έπαιξε παιχνίδι στο κινητό για 24 ώρες

Μετά από μια περίεργη σειρά γεγονότων, μια γυναίκα από την Κίνα, με το ψευδώνυμο Wu Xiaojing, τυφλώθηκε μερικώς, αφού έπαιξε το παιχνίδι με τίτλο Honor of Kings στο τηλέφωνό της για σχεδόν μια μέρα!

τυφλώθηκε

Η 21χρονη Wu, λογίστρια στο επάγγελμα, παραδέχτηκε ότι εθίστηκε στο παιχνίδι. Σε μια μέρα που είχε ρεπό, έπαιζε για 8 ώρες χωρίς να τρώει, να πίνει ή ακόμα και να πηγαίνει στην τουαλέτα. Την 1η Οκτωβρίου, το περιστατικό συνέβη όταν έπαιζε το παιχνίδι μετά το δείπνο.

«Αν δεν έχω δουλειά, συνήθως ξυπνάω περίπου στις 6 π.μ., παίρνω πρωινό και στη συνέχεια παίζω μέχρι τις 4μμ», δήλωσε στο The Global Times. «Οι γονείς μου με είχαν προειδοποιήσει ότι θα μπορούσα να τυφλωθώ.»

Μετά την ξαφνική απώλεια της όρασης στο δεξί της μάτι, οδηγήθηκε σε αρκετά νοσοκομεία και αργότερα διαγνώστηκε με απόφραξη αρτηρίας του αμφιβληστροειδούς (RAO).

Το RAO είναι μια ιατρική κατάσταση όπου εμφανίζεται μια απόφραξη σε μία από τις αρτηρίες που μεταφέρουν αίμα στον αμφιβληστροειδή. Το RAO εμφανίζεται κυρίως στην περίπτωση ηλικιωμένων και μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη απώλεια της όρασης.

Ενώ ένας ειδικός από το νοσοκομείο κατηγόρησε την «υπερβολική» έκθεση στην οθόνη ως πιθανή αιτία, ο Δρ. David Allamby έχει άλλη γνώμη.

“Δεν προκαλείται το RAO από την έκθεση στην οθόνη του κινητού, όπως προτείνεται εδώ – είναι πιο συχνά αποδεικτικό στοιχείο για κάποια μορφή καρδιαγγειακής νόσου”, δήλωσε στη Daily Mail. “Η μόνη πιθανή σύνδεση – και είναι μικρή – είναι ότι μερικές φορές οι ημικρανίες μπορεί να είναι μια σπάνια αιτία RAO.”

Ο εθισμός στα smartphones και τους υπολογιστές είναι ένα κοινό θέμα που αφορά σήμερα πολλούς ανθρώπους. Σας συνιστούμε να περιορίσετε τη χρήση τους και να λάβετε άλλες απαραίτητες προφυλάξεις.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS