ΑρχικήinetΤα Windows 10 κρατάνε ακόμα ζωντανή την PC αγορά

Τα Windows 10 κρατάνε ακόμα ζωντανή την PC αγορά

Windows 10: Είναι ευρέως γνωστό ότι η αγορά PC δεν τα πάει αρκετά καλά το τελευταίο διάστημα. Νέα στατιστικά στοιχεία έρχονται να χειροτερέψουν την κατάσταση δείχνοντας και άλλη πτώση του ύψους 3,6% κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017.Windows 10

Αυτό σημαίνει ότι οι αποστολές υπολογιστών σε όλο τον κόσμο ανήλθαν σε 67 εκατομμύρια μονάδες, με την πλειοψηφία των κατασκευαστών να παρουσιάζουν σημαντικές μειώσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Apple, της οποίας οι Mac συσκευές δεν είχαν τόσο μεγάλη απήχηση στο κοινό. Η εταιρεία πούλησε 4,6 εκατομμύρια μονάδες κατά την διάρκεια του τριμήνου από τα 4,8 εκατομμύρια του 2016 σημειώνοντας πτώση 5,6%. Το μερίδιο αγοράς μειώθηκε από 7,0% σε 6,9%.

Η HP και η Lenovo εξακολουθούν να είναι οι δύο ηγέτες της λίστας, αν και η τελευταία κατέγραψε πτώση 1,5% κατά τη διάρκεια του τριμήνου, ενώ η HP βελτιώθηκε κατά 4,4%. Και οι δύο εταιρείες έχουν πουλήσει σχεδόν 14,5 εκατομμύρια μονάδες στο τρίτο τρίμηνο, με μερίδιο αγοράς 21,8% και 21,4% αντίστοιχα.

Η ASUS ήταν η εταιρεία που σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση με – 9%, καθώς πούλησε μόλις 4,8 εκατομμύρια μονάδες κατά τη διάρκεια του τριμήνου από τις 5,3 εκατομμύρια του 2016.

Η έρευνα αναφέρει ότι η αγορά επωφελήθηκε από την ισχυρή ζήτηση των Windows 10. Για’ αυτόν τον λόγο η Apple έχασε τόσο πολύ έδαφος εξάλλου. Ακόμα και στις Η.Π.Α. που η εταιρεία γνωρίζει μεγάλη απήχηση, παρουσιάστηκε σημαντική πτώση του ύψους των 10,3%, με μόλις 14,7 εκατομμύρια μονάδες να πουλήθηκαν κατά την διάρκεια του τριμήνου.

Ουσιαστικά, τα Windows 10 έφεραν την ζήτηση των υπολογιστών η οποία βέβαια ποικίλει ανά περιοχή.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS