ΑρχικήinetΤο Update KB4041676 παρουσιάζει σφάλμα BSODs

Το Update KB4041676 παρουσιάζει σφάλμα BSODs

Η αθροιστική ενημερωμένη έκδοση των Windows 10 KB4041676 είναι ένα από τα patches του Patch Tuesday και αφορά συστήματα με Creators Update φέρνοντας νέες βελτιώσεις ασφαλείας και διορθώσεις σφαλμάτων.KB4041676

Όμως, αρκετοί χρήστες που εγκατέστησαν στους υπολογιστές τους το συγκεκριμένο update αντιμετώπισαν πρόβλημα BSOD. Τις τελευταίες μάλιστα 24 ώρες ο αριθμός των περιπτώσεων αυξάνεται σημαντικά.

Η Microsoft εξηγεί σε ένα άρθρο υποστήριξης ότι όλα έχουν προκληθεί από αυτό που περιγράφει ως “publishing issue”, επισημαίνοντας ότι τα συστήματα που λαμβάνουν την ενημέρωση μέσω του Windows Update ή του Windows Update for Business δεν επηρεάστηκαν. Επιπλέον, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι το ζήτημα παρουσιάζεται μετά την εγκατάσταση της αθροιστικής ενημερωμένης έκδοσης KB4041691.

Η Microsoft επίσης δήλωσε ότι διόρθωσε το συγκεκριμένο πρόβλημα του KB4041676 της  στις 10 Οκτωβρίου μέσω επικυρωμένων ενημερώσεων ασφαλείας τις οποίες συνιστά να τις λάβουν όλοι οι χρήστες.

Εφόσον το πρόβλημα λύθηκε, έχουμε τις ακόλουθες τρείς πιθανές περιπτώσεις:

Πρώτον, όσοι έχουν λάβει την ενημέρωση αλλά δεν την έχουν εγκαταστήσει ακόμα , θα πρέπει να ξανακάνουν σάρωση για updates έτσι ώστε να επιλυθεί αυτόματα το ζήτημα.

Δεύτερον, όσοι έχουν κατεβάσει τις ενημερώσεις αλλά δεν έχουν κάνει επανεκκίνηση, πρέπει να καταργήσουν τις εκκρεμείς ενημερώσεις.

Τρίτον, όσοι έχουν ολοκληρώσει την ενημέρωση πρέπει κάνουν επανεκκίνηση για την ανάκτηση του συστήματος, να τρέξουν μια δέσμη εντολών για την επαναφορά του λειτουργικού συστήματος και τέλος να κάνουν επανεκκίνηση στην επιφάνεια εργασίας προκειμένου να αναπτυχθούν οι σωστές ενημερώσεις.

Σε αυτό το σημείο, δεν είναι ακόμη γνωστό πόσες από τις εφαρμογές επηρεάζονται από αυτό το σφάλμα, αλλά δεδομένου ότι επηρεάζει κυρίως τις επιχειρήσεις, αναμφίβολα  οι διαχειριστές IT δεν είναι ευχαριστημένοι, ειδικά όταν η ανεπιθύμητη αθροιστική ενημέρωση καθιστά τα συστήματα άχρηστα για εκκίνηση στην επιφάνεια εργασίας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS