ΑρχικήinetFall Creators Update; Το Start menu δεν λειτουργεί

Fall Creators Update; Το Start menu δεν λειτουργεί

Η Microsoft διέθεσε το Windows 10 Fall Creators Update από χθες το βράδυ. Έτσι όπως ήταν αναμενόμενο, από σήμερα άρχισαν να εμφανίζονται και τα πρώτα προβλήματα.

Μερικοί χρήστες που βιάστηκαν να αναβαθμίσουν στην ενημερωμένη έκδοση Fall Creators, αναφέρουν ότι το μενού “Έναρξη” δεν λειτουργεί πλέον όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και δουν ξανά την επιφάνεια εργασίας τους.Fall Creators Update

Στο forum της Microsoft υπάρχουν πολλά μηνύματα που αναφέρονται σε διάφορα θέματα με το μενού “Έναρξης” (Start menu) μετά την ενημέρωση στην έκδοση 1709. Τα μηνύματα στο forum της Microsoft αναφέρουν ότι είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί κάποια εργασία από το χαρακτηριστικό του λειτουργικού συστήματος.

Ο χρήστης της Microsoft net4u αντιμετωπίζει ένα ακόμα πιο περίπλοκο ζήτημα, καθώς πολλές από τις εφαρμογές του δεν εμφανίζονται πλέον στο μενού, και έτσι δεν μπορεί να τις ξεκινήσει με τον γνωστό τρόπο.

“Οι εφαρμογές είναι ακόμα εκεί, αλλά είναι κρυμμένες. Παρατήρησα ότι αν περιηγηθώ με τον Edge στην τοποθεσία του Windows App Store, των Windows 10 μπορώ να ανοίξω διάφορες από τις εφαρμογές που βρίσκονται στη βιβλιοθήκη μου. Έτσι υπάρχουν κάπου, αλλά δεν είναι ορατές στη γραμμή εργασιών ή στο μενού Έναρξης.

Οι τεχνικοί υποστήριξης της Microsoft που παρακολουθούν τα forum δεν έχουν αναφέρει ακόμα κάποιον τρόπο που θα μπορούσε να επιλύσει το ζήτημα, και δεν έχουν αναφέρει τίποτα για το αν η εταιρεία ετοιμάζει κάποιο patch που θα το αντιμετωπίζει σε μια επόμενη ενημέρωση.

Έτσι πριν ενημερώσετε είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι το Fall Creators Update είναι ένα αρκετά “βαρύ” λειτουργικό και τέτοια σφάλματα είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα εμφανιστούν, ειδικά αν η αναβάθμιση γίνει χειροκίνητα και όχι μέσω του Windows Update. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Microsoft διανέμει την ενημέρωση σταδιακά, καθώς θέλει να βεβαιωθεί ότι θα επιδιορθώσει τυχόν προβλήματα συμβατότητας που ανακαλύπτονται από τους beta testers….

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS