ΑρχικήinetΤώρα μπορείτε να εξερευνήσετε τους πλανήτες μέσω του Google Maps

Τώρα μπορείτε να εξερευνήσετε τους πλανήτες μέσω του Google Maps

Η Google μόλις κυκλοφόρησε μια νέα λειτουργία για τους Χάρτες της, που δείχνει μερικούς από τους γειτονικούς μας πλανήτες.

MapsΤο νέο χαρακτηριστικό του Maps, παρουσιάζει εικόνες της Σελήνης μας, της Αφροδίτης, του Πλούτωνα, του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού και πολλών παγωμένων σεληνιακών πλανητών που περιστρέφονται γύρω από τους εξωτερικούς πλανήτες όπως ο Κρόνος (όπως φαίνεται από το διαστημόπλοιο Cassini, το οποίο μόλις έφτασε στο τέλος της αποστολής του στον δακτυλιοειδή πλανήτη) και ο Δίας.

“Κατά τη διάρκεια της αποστολής του, ο Cassini κατέγραψε και έστειλε σχεδόν μισό εκατομμύριο εικόνες πίσω στη Γη, επιτρέποντας στους επιστήμονες να ανοικοδομήσουν αυτούς τους μακρινούς κόσμους με πρωτοφανή λεπτομέρεια”, ανέφερε η Google σε ένα post στο blog που αναγγέλλει το νέο χαρακτηριστικό.

“Τώρα μπορείτε να επισκεφτείτε αυτά τα μέρη – μαζί με πολλούς άλλους πλανήτες και φεγγάρια – στο Google Maps απευθείας από τον υπολογιστή σας”.

Ωστόσο οι νέοι χάρτες δεν είναι τέλειοι.

Όπως επεσήμανε και η Emily Lakdawalla της Πλανητικής Εταιρείας στο Twitter το Δευτέρα, οι χάρτες τουλάχιστον μερικών από τα φεγγάρια φαίνεται να έχουν εσφαλμένα κρατήρες και άλλα χαρακτηριστικά. Η Lakdawalla εξήγησε ότι τα ονόματα και τα χαρακτηριστικά των χαρτών πέφτουν έξω περίπου κατά 180 μοίρες.

Ένα καλό παράδειγμα του θέματος είναι το φεγγάρι του Κρόνου το Mimas, το οποίο έχει εμφανώς διαφορετική εμφάνιση, λόγω του τεράστιου κρατήρα Herschel από τη μία πλευρά του φεγγαριού.

Η Lakdawalla επεσήμανε ότι ο χάρτης της Google επισημαίνει τον Herschel ως κρατήρα στην ακριβώς αντίθετη πλευρά του πλανήτη αντί της πραγματικής του θέσης.

Ωστόσο παρόλο που η Lakdawalla είναι σε επαφή με την Google σχετικά με τα λάθη, φαίνεται ότι η εταιρεία δεν έχει ακόμη επιδιορθώσει το πρόβλημα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS