ΑρχικήinetΠιθανή ανάκληση του iPhone 8 στην Κορέα λόγω μπαταρίας

Πιθανή ανάκληση του iPhone 8 στην Κορέα λόγω μπαταρίας

Από την κυκλοφορία του iPhone 8 στα τέλη Σεπτεμβρίου έχουν υπάρξει αρκετές αναφορές για κακής ποιότητας μπαταρίες του iPhone 8 Plus από πελάτες διαφόρων χωρών συμπεριλαμβανομένης και των ΗΠΑ. Έχει ήδη επιβεβαιωθεί η ύπαρξη μονάδων με διογκωμένες μπαταρίες που διασπάνε την οθόνη από το υπόλοιπο πλαίσιο.iPhone 8

Η Korea Times ανακοίνωσε πρόσφατα ότι παρόλες τις ανησυχίες για τις μονάδες iPhone 8 που διαθέτουν κακές μπαταρίες, δεν μπορούν να διεξαχθούν δοκιμές λόγω της περιορισμένης προσφοράς.

«Παρά τις ανησυχίες για δυσλειτουργίες των μπαταριών, δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε δοκιμές ασφάλειας λόγω ανεπαρκούς προμήθειας πριν από την κυκλοφορία.» αναφέρει εκπρόσωπος της εταιρείας.

Την ίδια στιγμή, η Korean Agency for Technology and Standards (KATS) αναφέρει ότι σκοπεύει να εκτελέσει μια σειρά δοκιμών στο iPhone 8 μετά την επίσημη κυκλοφορία της συσκευής σε τοπικό επίπεδο.

Η KATS παρακολουθεί στενά την υπόθεση αλλά είναι υποχρεωμένη από τον νόμο να περιμένει την επίσημη κυκλοφορία πριν αρχίσει τα tests.

Επομένως, αν το iPhone 8 παρουσιάσει στην Κορεάτικη αγορά τα ίδια προβλήματα με των υπόλοιπων αγορών, η κυβέρνηση θα μπορούσε να ζητήσει την ανάκλαση του καθώς οι τοπικοί κανονισμοί αναφέρουν ότι οι εταιρείες πρέπει να ανακαλέσουν οικειοθελώς τα μοντέλα τους εάν αντιμετωπίσουν ελαττώματα σχεδιασμού και παραγωγής που θα μπορούσαν να βλάψουν σωματικά τους χρήστες.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί από τους χρήστες iPhone 8 αλλά οι διογκωμένες μπαταρίες έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν σοβαρά περιστατικά αναφορικά με την σωματική κατάσταση τους.

Η Apple, από την πλευρά της, εξετάζει τις περιπτώσεις ελλαττωματικών συσκευών, χωρίς να έχει δημοσιεύσει κάποιο συμπέρασμα ακόμα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS