ΑρχικήinetECSC 2017: Όσα συνέβησαν στην χτεσινή εκδήλωση γνωριμίας

ECSC 2017: Όσα συνέβησαν στην χτεσινή εκδήλωση γνωριμίας

 European Cyber Security Challenge 2017

Εκδήλωση γνωριμίας

Χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημίο Πειραιά η εκδήλωση γνωριμίας με τη δεκαμελή Εθνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας που θα μας εκπροσωπήσει στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό European Cyber Security Challenge 2017 (ECSC 2017) στην Μάλαγα της Ισπανίας από τις 30 Οκτωβρίου μέχρι τις 3 Νοεμβρίου 2017.

Όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις των μεγάλων χορηγών της ελληνικής αποστολής, μαθαίνοντας έτσι περισσότερα για την προσπάθεια της χώρας να εξελιχθεί πάνω στον τομέα της ασφάλειας δικτύων. Συγκεκριμένα, μας μίλησαν ο κος. Χρήστος Ξενάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Και οι εκπρόσωποι των εταιρειών Adacom, Focal Point, Unisystems και Info Quest

Αθανάσιος Νταής, ADACOM

Κατερίνα Χριστοφή, FOCAL POINT

Ανδρέας Αθανασούλιας, UNISYSTEMS

Αντώνης Σταματόπουλος, INFOQUEST

 

Την παράσταση όμως έκλεψε η ομάδα κυβερνοασφάλειας την οποία παρουσίασε ο κος. Βαβούσης Κωνσταντίνος και απαρτίζεται από τους: Γύφτο Μάριο, Δημάκη Φάνη, Ζαχαριουδάκη Γιάννη, Καμαρινάκη Νίκο, Καπλανέλη Ευστράτιο, Κολιό Παύλο, Μάντο Πέτρο Λάζαρο Κάρολο, Τουλουμτζίδη Λευτέρη, Τσεκαλά Γιώργο Δαυίδ και Τσιμπούκη Αναστάσιο. Τα παιδιά συνοδεύονταν φυσικά από το προπονητικό team, την ομάδα Greunion μέλη της οποίας μας αντιπροσώπευσαν στο European Cyber Security Challenge 2016.ECSC 2017

Οι μέρες περνάνε, οι προπονήσεις της ομάδας γίνονται όλο και πιο εντατικές και εμείς δεν έχουμε παρά να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία. Το ομαδικό πνεύμα, η καλή διάθεση και οι γνώσεις τους μπορούν να τους οδηγήσουν στην κορυφή.

Μην ξεχνάτε ότι η εθνική μας ομάδα, διαθέτει το δικό της ψηφιακό χώρο στη διεύθυνση www.ecsc.gr όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για όλες τις λεπτομέρειες και τις τρέχουσες εξελίξεις του European Cyber Security Challenge 2017. Ο διαγωνισμός αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών ENISA (www.enisa.europa.eu), που λειτουργεί ως το κέντρο εμπειρογνωμοσύνης σε θέματα ασφάλειας των δικτύων και πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS