ΑρχικήinetΤα μελλοντικά μέτρα του Twitter για την καταπολέμηση της παρενόχλησης και της...

Τα μελλοντικά μέτρα του Twitter για την καταπολέμηση της παρενόχλησης και της κατάχρησης

μέτραΤο Twitter δημοσίευσε πρόσφατα τα μέτρα που σκοπεύει να πάρει για την καθιέρωση διορθώσεων και αλλαγών σε μακρόχρονες καταχρήσεις και προβλήματα παρενόχλησης που έχουν μαστίσει το κοινωνικό δίκτυο για χρόνια. Το ημερολόγιο, περιγράφει περίπου τις δύο δωδεκάδες αλλαγές που εκτείνονται από τις 27 Οκτωβρίου έως τις 10 Ιανουαρίου. Επικεντρώνονται σε μια ευρεία γκάμα θεμάτων, από τo μη συναινετικ;o γυμνό έως τις απεχθείς εικόνες και τη βίαιη κρητική.

Ορισμένα μέτρα περιλαμβάνουν την απαγόρευση περιεχομένου που επιδοκιμάζει τη βία, αντί απλώς να απαγορεύονται μόνο οι πραγματικές απειλές βίας. Η εταιρεία θα αναστείλει επίσης λογαριασμούς οργανισμών που προωθούν τη βία. Το Twitter λέει ότι στις 27 Οκτωβρίου, η πρώτη του αλλαγή θα περιλαμβάνει τη διεύρυνση του ορισμού του “μη συναινετικού γυμνού” ώστε να συμπεριλαμβάνει πλάνα και από κρυφές κάμερες. Επίσης, θα αναστείλει αμέσως τους λογαριασμούς που δημοσιεύουν αυτό το υλικό, όπως αναφέρει η εταιρεία στην αρχική διαφήμισή της που δημοσιεύθηκε από την Wired.

Το Twitter λέει επίσης ότι θέλει να είναι πιο διαφανές και με τις αναστολές των λογαριασμών, ειδικά μετά τη διαμάχη που δημιουργήθηκε όταν ανέστειλε το λογαριασμό της ηθοποιού Rose McGowan την περασμένη εβδομάδα γιατί υποτίθεται ότι μιλούσε για σεξουαλική κακοποίηση από τον παραγωγό ταινιών Harvey Weinstein. Το Twitter αποκάλυψε αργότερα ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η McGowan είχε παραβιάσει έναν αυταρχικό κανόνα γύρω από την απόσπαση προσωπικών στοιχείων επικοινωνίας. Ένα από τα tweets περιελάμβανε έναν αριθμό τηλεφώνου. Η εταιρεία αναφέρει ότι σχεδιάζει να ανταποκρίνεται ταχύτερα στις αναφορές, να παρέχει περισσότερη συλλογιστική πίσω από την εφαρμογή του κανόνα και να παρέχει λεπτομερέστερες πληροφορίες σχετικά με τις αναστολές λογαριασμών στη διαδικασία προσφυγής.

Το Twitter έχει δεχτεί αυστηρή κρητική τον τελευταίο καιρό για τις συνεχείς τεχνικές, διαρθρωτικές και πολιτιστικές αποτυχίες του όσον αφορά την αντιμετώπιση της παρενόχλησης και της κατάχρησης στην πλατφόρμα του.

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα, φαινομενικά λαμβάνοντας μέτρα μόνο όταν το στρίμωχναν. Ο διευθύνων σύμβουλος Jack Dorsey είπε σε μια σειρά από tweets στις 13 Οκτωβρίου. “Δώσαμε προτεραιότητα σε αυτά τα θέματα το 2016. Ενημερώσαμε τις πολιτικές μας και αυξήσαμε το μέγεθος των ομάδων μας. Δεν ήταν αρκετό “, έγραψε. “Αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε μια πιο επιθετική στάση στους κανόνες μας και στο πώς τους επιβάλλουμε. Νέοι κανόνες γύρω από: ανεπιθύμητες σεξουαλικές παρενοχλήσεις, μη συναινετικό γυμνό, σύμβολα μίσους, βίαιες ομάδες και tweets που επικροτούν τη βία.”

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS