ΑρχικήinetFall Creators Update εκκαθάριση δίσκου στα Windows 10

Fall Creators Update εκκαθάριση δίσκου στα Windows 10

Εάν εγκαταστήσατε το Windows 10 στην έκδοση 1709 (Fall Creators Update) πάνω από μια προηγούμενη έκδοση των Windows, ίσως να παρατηρήσατε ότι ο ελεύθερος χώρος στο δίσκο σας μειώθηκε σημαντικά. Παρακάτω θα δούμε πως μπορείτε να κερδίσετε μέχρι και 40 Gigabytes.Fall Creators Update

Σε περίπτωση που αναβαθμίσατε από κάποια προηγούμενη έκδοση των Windows, τo Windows 10 Fall Creators Update αποθήκευσε πολλά αρχεία από το προηγούμενο εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης. Τα αρχεία αυτά, φυσικά γεμίζουν τον σκληρό σας δίσκο με δεδομένα που δεν θα χρειαστείτε ξανά, εφόσον η αναβάθμισή σας ήταν επιτυχής.

Ο λόγος που τα Windows αποθηκεύουν όλα αυτά τα αρχεία είναι για το αν κάτι πάει στραβά κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης. Με τα αποθηκευμένα αρχεία, μπορείτε να επιστρέψετε με ασφάλεια στην προηγούμενη έκδοση των Windows.

Ωστόσο, εάν η αναβάθμισή σας ήταν επιτυχής και τα πάντα λειτουργούν τέλεια, τότε δεν χρειάζεται να διατηρήσετε αυτά τα αρχεία. Μπορείτε αποκτήσετε ξανά τον χώρο που καταλαμβάνουν στον δίσκο σας ακολουθώντας αυτές τις παρακάτω απλές οδηγίες.

Πριν συνεχίσετε: Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η διαγραφή αυτών των αρχείων θα σας αφαιρέσει τη δυνατότητα απεγκατάστασης της ενημερωμένης έκδοσης Windows 10 Fall Creators, και δεν θα μπορείτε να επαναφέρετε την προηγούμενη έκδοση των Windows.

Ας δούμε πως μπορεί να γίνει:

Πιέστε μαζί τα πλήκτρα Win+R για να ανοίξετε ένα παράθυρο του RUN.
Πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή και πιέστε ENTER

cleanmgr

Επιλέξτε το δίσκο που περιέχει το σύστημά σας: Συνήθως τα Windows 10 τρέχουν στον C.

Fall Creators Update
Κάντε κλικ στο κουμπί Καθαρισμός αρχείων συστήματος για να μεταβείτε στο ενσωματωμένο εργαλείο “Εκκαθάριση δίσκου” σε εκτεταμένη λειτουργία.
Βρείτε το “προηγούμενες εγκαταστάσεις” των Windows. Μετά απλά κάντε κλικ στο κουμπί OK και τελειώσατε.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS