ΑρχικήinetΟι ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου διακόπτουν τη λειτουργία τυχερών παιχνιδιών για...

Οι ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου διακόπτουν τη λειτουργία τυχερών παιχνιδιών για παιδιά

Πιθανόν γνωρίζετε εκείνα τα μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών ή τις ιστοσελίδες που απευθύνονται σε παιδιά. Οι ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου γνωρίζουν γι αυτά και αποφάσισαν να μην τα ανεχτούν άλλο.

παιχνιδιών-τυχερώνΗ βρετανική Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών και οι διαχειριστές διαφημίσεων, διέταξαν πάνω από 450 ιστότοπους τυχερών παιχνιδιών να “αφαιρέσουν” αμέσως παιχνίδια καζίνο που στοχεύουν σε άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών.

Αυτό το πράγμα είναι αρκετά προφανές. Τα γραφικά που περιλαμβάνουν χαρακτήρες καρτούν, τα χαριτωμένα πρόσωπα και ακόμη και τα ονόματα παιχνιδιών όπως το Piggy Payout είναι “πιθανό” να απευθύνονται στα παιδιά, σύμφωνα με επίσημη επιστολή.

Δεν είναι μόνο απλοί τίτλοι ωστόσο. Τα στοιχήματα ξεπερνούν τα 600 ευρώ (περίπου 792 δολάρια), επομένως αυτό θα μπορούσε να είναι καταστροφή για τους γονείς εάν ένα παιδί έχει πρόσβαση σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν καθόλου διασκεδαστικό, ειδικά στις δύσκολες μέρες που διανύουμε. Αυτή η καταστολή έρχεται μετά από μία έρευνα, που έδειξε ότι οι ιστότοποι τυχερών παιχνιδιών επωφελούνται από ένα “κενό” που πίστευαν ότι τους επέτρεπε να δημιουργούν παιχνίδια με προσανατολισμό προς τα παιδιά, χωρίς να παραβιάζουν τους κανόνες της Επιτροπής Τυχερών Παιχνιδιών. Χρησιμοποίησαν ελέγχους επαλήθευσης ηλικίας για όσους ήθελαν να παίξουν με χρήματα, αλλά θα μπορούσαν να παίξουν δωρεάν χωρίς καθόλου ελέγχους. Έτσι, οι νέοι άνθρωποι κολλούσαν στα παιχνίδια.

Φαίνεται ότι οι εταιρείες τυχερών παιχνιδιών πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο τους ή αλλιώς θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν παρόμοια προβλήματα ανεξάρτητα από τη χώρα. Η εμπορία αυτών των παιχνιδιών στα παιδιά είναι μια κακή ιδέα ούτως ή άλλως και σίγουρα δεν θέλουν περισσότερη κακή διαφήμιση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS