ΑρχικήinetΤο Facebook χωρίζει το News Feed στα δύο

Το Facebook χωρίζει το News Feed στα δύο

Το Facebook ετοιμάζεται να χωρίσει το News Feed ατα δύο, και μάλιστα αυτή τη στιγμή δοκιμάζει την επερχόμενη αλλαγή. Έτσι το News Feed που γνωρίζουμε θα διαμορφωθεί κατάλληλα σε ένα χώρο για ενημερώσεις φίλων και έναν άλλο χώρο, το Explore, το οποίο θα περιέχει αναρτήσεις από σελίδες.

Η δοκιμή αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη σε έξι χώρες: τη Βολιβία, την Καμπότζη, τη Γουατεμάλα, τη Σερβία, τη Σλοβακία και τη Σρι Λάνκα, και ανταποκρίνεται στους χρήστες που επιθυμούν έναν ευκολότερο τρόπο να δουν μόνο τις δημοσιεύσεις από τους φίλους και τις οικογένειες τους, σύμφωνα με τον Adam Mosseri του Facebook.News Feed, facebook

“Ακούσαμε από τους ανθρώπους ότι θέλουν έναν εύκολο τρόπο να ανακαλύψουν σχετικό περιεχόμενο από σελίδες με τις οποίες δεν έχουν συνδεθεί ακόμα”, δήλωσε ο Μοσέρι στο blog της εταιρείας. “Ο στόχος αυτής της δοκιμής είναι να καταλάβουμε αν οι άνθρωποι προτιμούν να έχουν ξεχωριστά μέρη για το προσωπικό και το δημόσιο περιεχόμενο. Θα ακούσουμε τι λένε οι άνθρωποι για την εμπειρία τους για να καταλάβουμε εάν αξίζει να συνεχίσουμε”.

Ο Mosseri δήλωσε ότι η δοκιμασία πιθανότατα θα συνεχιστεί για μήνες, αλλά τόνισε ότι η εταιρεία δεν σχεδιάζει να προβεί σε αλλαγές ακόμα και ότι θα διεξάγει δοκιμές και εκτός των έξι χωρών. Πρόσθεσε επίσης ότι η εταιρεία δεν θα υποχρεώσει τις σελίδες να “πληρώνουν για την εμφάνισή τους”.

Οι αλλαγές αυτές όμως θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις εταιρείες να διαφημίζονται περισσότερο στην πλατφόρμα σε μια προσπάθεια να επιδείξουν τις σελίδες τους.

Η αλλαγή μέχρι στιγμής έχει οδηγήσει σε “δραματική πτώση στην εμφάνιση της σελίδας μας” σύμφωνα με τον Filip Struhárik, δημοσιογράφο της σλοβακικής εφημερίδας Dennik N.

“Οι 60 μεγαλύτερες σλοβακικές σελίδες μέσων ενημέρωσης έχουν τέσσερις φορές λιγότερες αλληλεπιδράσεις (likes, σχόλια, και share)”, ανέφερε.

Τα δύο News Feed θα έχουν ως αποτέλεσμα να βλέπουν λιγότερα νέα οι χρήστες του Facebook, πιθανώς σε μια προσπάθεια να μειωθεί τη ροή των hoax και των ψεύτικων ειδήσεων.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, σχεδιίαζε έτσι κι αλλιώς να απαλλαγεί από τα ψεύτικα νέα που κυκλοφορούν στην πλατφόρμα του, με ισχυρότερη ανίχνευση. Μαζί με την ανίχνευση σχεδίαζε την ταξινόμηση της κάθε παραπληροφόρησης, ευκολότερη αναφορά από τους χρήστες που ανακαλύπτουν ψεύτικα νέα, και συγκρίσεις μα άρθρα τρίτων.

Ας δούμε τι θα γίνει με το νέο σχέδιο του Facebook.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS