ΑρχικήinetΤο FBI έχει «τεράστιο» πρόβλημα με το smartphone σας

Το FBI έχει «τεράστιο» πρόβλημα με το smartphone σας

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών θέλει απεγνωσμένα να έχει πρόσβαση στα περιεχόμενα του smartphone σας.

smartphone

Τόσο πολύ μάλιστα, που ο διευθυντής του οργανισμού έβγαλε λόγο για αυτό που περιέγραψε ως σημαντικό πρόβλημα, δηλαδή την κρυπτογράφηση του τηλεφώνου σας.

Σε μια ομιλία στη Συνδιάσκεψη της Διεθνούς Ένωσης Αρχηγών της Αστυνομίας, ο διευθυντής Christopher Wray, εξέφρασε την ανησυχία του για την αδυναμία του FBI να έχει πρόσβαση στα δεδομένα περίπου 6.900 κινητών συσκευών. Σύμφωνα με την Associated Press, αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει πάνω από το ήμισυ όλων των συσκευών που ο οργανισμός προσπάθησε να έχει πρόσβαση.

“Για να το θέσω απλά, αυτό είναι ένα τεράστιο, τεράστιο πρόβλημα”, αναφέρει η υπηρεσία σύμφωνα με τις παρατηρήσεις. “Έχει επιπτώσεις σε όλες τις έρευνες – ναρκωτικά, εμπορία ανθρώπων, αντιτρομοκρατία, συμμορίες, οργανωμένο έγκλημα, εκμετάλλευση παιδιών”.

Αυτό το ζήτημα ωστόσο είναι ιδιαιτέρως λεπτό, καθώς αναφέρεται σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη και το ιστορικό της υπηρεσίας σε τέτοια θέματα. Όπως για παράδειγμα όταν  προσπαθούσε να αναγκάσει την Apple να ξεκλειδώσει ένα iPhone – υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν σε θέση να το κάνει χωρίς τη βοήθεια της τεχνολογίας της εταιρείας – ενώ το έκανε χωρίς την βοήθεια της Apple τελικά.

Φαίνεται λοιπόν ότι το FBI προσπαθεί, με λόγια που σκοπό έχουν να προκαλέσουν φόβο, να προωθήσει ένα πρόγραμμα αντι-κρυπτογράφησης. Όμως η αποδυνάμωση των προστατευτικών μέσων στο smartphone σας σημαίνει ότι θέτονται σε κίνδυνο τα δεδομένα σας.

Είναι σημαντικό ότι ο Wray έθιξε συγκεκριμένα την κρυπτογράφηση των κατασχεθέντων συσκευών και όχι τις επικοινωνίες υπό διαμετακόμιση, πράγμα που σημαίνει ότι το FBI μπορεί να παρακολουθεί τα ανταλλασσόμενα μηνύματα ύποπτων εγκληματιών.

Τελικά, η επιβολή του νόμου θα επιδιώκει πάντοτε την πρόσβαση σε περισσότερα δεδομένα, ενώ αναμένεται ότι το FBI θα συνεχίσει να πιέζει κατά των διασφαλίσεων της ιδιωτικής ζωής των καταναλωτών. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη αυτήν την πίεση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS