ΑρχικήinetΙνδικό τηλέφωνο εκρήγνυται, η εταιρεία αναφέρει "sabotage"

Ινδικό τηλέφωνο εκρήγνυται, η εταιρεία αναφέρει “sabotage”

Τα smartphones που εκρήγνυνται δεν είναι τίποτα ασυνήθιστο αυτή την εποχή, αλλά εδώ θα μιλήσουμε για την περίπτωση που πιστεύεται ότι είναι το πρώτο τηλέφωνο που τυλίχτηκε σε φλόγες καθώς φόρτιζε.

τηλέφωνο

Συνέβη με το JioPhone 4G, ένα τηλέφωνο που κατασκευάστηκε από την ινδική εταιρεία Reliance Jio και συγκεκριμένα στοχεύει στην τοπική αγορά.

Εικόνες από τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν και στη συνέχεια διαγράφηκαν και από το Twitter δείχνουν το τηλέφωνο με μια τεράστια τρύπα στο πίσω μέρος στο σημείο όπου κανονικά είναι η μπαταρία.

Μια αναφορά από το PhoneRadar δείχνει ότι η εταιρεία έχει ήδη διεξαγάγει έρευνα και ένας από τους εμπειρογνώμονες που εξέτασαν το περιστατικό αναφέρθηκε λέγοντας ότι η μπαταρία λειτούργησε ακόμη και μετά την έκρηξη.

Επιπλέον, μια φωτογραφία που δείχνει το φορτιστή φαίνεται να αποκαλύπτει ότι το καλώδιο φόρτισης γνώρισε κάποιο είδος τήξης κοντά στον σύνδεσμο, οπότε αν πράγματι συνέβη η υπερθέρμανση, δεν έγινε στο σημείο της μπαταρίας.

Η εταιρεία λέει ότι το τηλέφωνο που τυλίχτηκε στις φλόγες δεν ήταν πραγματικά ελαττωματικό και ισχυρίζεται ότι αυτό που συνέβη είναι «σαμποτάζ». Αυτό σημαίνει ότι σκόπιμα κάποιος προκάλεσε την έκρηξη στο τηλέφωνο, λένε.

“Τα JioPhones σχεδιάζονται και κατασκευάζονται με παγκόσμια πρότυπα και κάθε τηλέφωνο περνάει από αυστηρή διαδικασία ελέγχου ποιότητας. Το εν λόγω περιστατικό έχει αναφερθεί σε εμάς. Η αρχική μας έρευνα δείχνει ότι πρόκειται για περίπτωση εκ προθέσεως σαμποτάζ. Η ζημιά στη συσκευή φαίνεται ότι προκλήθηκε σκόπιμα. Το περιστατικό, καθώς και το χρονοδιάγραμμα του, έχουν σχεδιαστεί από τα κατοχυρωμένα συμφέροντα για την κακοποίηση του σήματος. Θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα με βάση περαιτέρω έρευνες “, ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Αυτή τη στιγμή, είναι πολύ δύσκολο να πει κανείς ποιος λέει την αλήθεια, αλλά  φαίνεται πως τα τηλέφωνα διαθέτουν τη δυνατότητα να παγιδεύονται εξίσου εύκολα με τα smartphones. Η παρακολούθηση κάθε συσκευής που φορτίζει δεν φαίνεται μόνο μια καλή ιδέα, αλλά κάτι που πρέπει να κάνει ο καθένας μας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS