ΑρχικήinetTo Facebook διερευνά το επικίνδυνο, viral παιχνίδι 48 hour challenge

To Facebook διερευνά το επικίνδυνο, viral παιχνίδι 48 hour challenge

Το Facebook διερευνά το παιχνίδι viral 48 hour challenge που έχει προκαλέσει μεγάλες ανησυχίες την τελευταία περίοδο. Στόχος της πρόκλησης είναι τα παιδιά να εξαφανίζονται για 48 ώρες και κατά εκείνο το διάστημα για να κερδίσουν πόντους θα πρέπει να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερες αναρτήσεις στο Facebook.

48 hour challenge

Οι συμμετέχοντες έχουν 48 ώρες στη διάθεση τους για να αποκτήσουν το υψηλότερο σκορ πριν αποχωρήσουν. Μέχρι στιγμής δεν έχουν επισημοποιηθεί οι συμμετοχές αλλά το Facebook εξετάζει λεπτομερώς το θέμα.

«Η ασφάλεια των νέων στο Facebook είναι μια ευθύνη που παίρνουμε πολύ σοβαρά και ήδη διερευνάμε τα στοιχεία που μας έχουν δοθεί για να μπορέσουμε να είμαστε σε ετοιμότητα αν χρειαστεί να επέμβουμε.» δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook.

H πλατφόρμα συνεργάζεται στενά με εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας όπως το NPSCC, το UK Safer Internet Centre, το Missing People, το Childnet και πολλές άλλες οργανώσεις που βοηθάνε τους νέους να έχουν μια καλύτερη εμπειρία στο Facebook. Επίσης, συνεργάζεται στενά με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου για θέματα ασφάλειας των παιδιών.

«Ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τα εργαλεία αναφοράς που είναι διαθέσιμα σε κάθε σελίδα του Facebook αν αντιληφθούν ότι υπάρχει ύποπτο περιεχόμενο.» τόνισε ο εκπρόσωπος.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα  αποτελεί η εξαφάνιση της Leah, 12 ετών, από την πόλη Hull την περασμένη εβδομάδα που την έπεισαν οι φίλες της από το σχολείο να λάβει μέρος στη πρόκληση χωρίς να ξέρει περί τίνος πρόκειται και φοβόταν να εγκαταλείψει το παιχνίδι γιατί θα της ασκούσαν bulling.

Να σημειώσουμε ότι το παιχνίδι 48 hour challenge αποτελεί συνέχεια του “Game of 72” που ξεκίνησε το 2015 και είχε προκαλέσει μεγάλες ανησυχίες για την τύχη των παιδιών.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS