ΑρχικήinetΤο βίντεο του Facebook μπορούν τελικά να προλάβουν το YouTube

Το βίντεο του Facebook μπορούν τελικά να προλάβουν το YouTube

Παρόλες τις επενδύσεις του στον τομέα του βίντεο, το Facebook εξακολουθεί να είναι πολύ πίσω σε σχέση με πολλές άλλες πλατφόρμες σε ένα σημαντικό σημείο: το 4K.

Facebook

Αυτό μπορεί να αρχίσει να αλλάζει όμως, καθώς το κοινωνικό δίκτυο τελικά αρχίζει να πειραματίζεται με τις μεταφορτώσεις βίντεο 4K – περισσότερο από επτά χρόνια μετά από τότε που το YouTube άρχισε να δοκιμάζει το 4K.

Μέχρι τώρα, το Facebook έχει υποστηρίξει μόνο βίντεο 4K για ζωντανά βίντεο 360 – που είναι από μόνο του μία σχετικά πρόσφατη εξέλιξη. Ωστόσο, το κοινωνικό δίκτυο δεν έχει υποστηρίξει τη μορφή κανονικών μεταφορτώσεων βίντεο ή διανομής βίντεο.

Αυτό μπορεί τελικά να αρχίσει να αλλάζει: η εταιρεία αρχίζει να δοκιμάζει την υποστήριξη βίντεο 4K, δίνοντας σε μια μικρή ομάδα προφίλ και σελίδες τη δυνατότητα να ανεβάζει βίντεο 4K με ανάλυση 2160p – το ίδιο πρότυπο με το 4K Ultra HD, όπως αναφέρει το TechCrunch.

Το Facebook δεν θα πει εάν ή πότε σκοπεύει να επεκτείνει την υποστήριξη αποστολής σε περισσότερους λογαριασμούς, αλλά η τρέχουσα δοκιμή σίγουρα αποτελεί ένα πολλά υποσχόμενο σημάδι για τους δημιουργούς περιεχομένου, ακόμα και αν έρχεται πολύ αργότερα από ό, τι θα το ήθελαν οι περισσότεροι.

Μέρος της καθυστέρησης θα μπορούσε να οφείλεται στην επιθυμία του Facebook να εξισορροπήσει τη συνεχιζόμενη επένδυση σε βίντεο και στον αρχικό προγραμματισμό, διατηρώντας παράλληλα την απόδοση των εφαρμογών και του ιστότοπού του. Το βίντεο, ειδικά το 4Κ, είναι δαπανηρό και η διαχείρισή του απαιτεί περισσότερους πόρους και θα μπορούσε να επιβραδύνει τα πράγματα για πολλούς χρήστες, ιδιαίτερα για εκείνους με βραδύτερες συνδέσεις.

Ακόμα, οι τρέχουσες δοκιμές υποδηλώνουν ότι το Facebook κάνει τουλάχιστον μια προσπάθεια να φέρει τελικά το βίντεό του το 2017.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS