ΑρχικήinetΒρέθηκε κλεμμένο USB με τα data ασφαλείας του Heathrow αεροδρομίου

Βρέθηκε κλεμμένο USB με τα data ασφαλείας του Heathrow αεροδρομίου

Βρέθηκε πρόσφατα ένα USB stick που περιείχε πάνω από 2.5GB μη κρυπτογραφημένα δεδομένα που περιγράφουν λεπτομερώς τα συστήματα ασφαλείας που χρησιμοποιούνται στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου.Heathrow

Ενώ δεν είναι ακόμα σαφές πώς μεταφέρθηκαν όλα τα δεδομένα σε αυτό το αφαιρούμενο δίσκο, η αναφορά του ανθρώπου που το βρήκε τυχαία στην περιοχή Queen’s Park του Λονδίνου, αποκαλύπτει ότι τα δεδομένα συμπεριλάμβαναν όλα τα data των κάμερες CCTV σε περιπολίες ασφαλείας, σήραγγες καθώς και τη διαδρομή που χρησιμοποιεί η βασίλισσα από και προς το αεροδρόμιο.

Επιπλέον, το USB stick περιείχε πληροφορίες σχετικά με το σύστημα ραντάρ υπερήχων που χρησιμοποιείται από το αεροδρόμιο για τη σάρωση του περιμετρικού χώρου και την ανεύρεση ενδεχόμενων απειλών όπως εκρηκτικών.

Λίγα είναι γνωστά σε αυτό το σημείο σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι χάρτες, τα βίντεο και τα έγγραφα που χαρακτηρίζονται ως εμπιστευτικά και περιορισμένα κατέληξαν σε ένα stick USB, ωστόσο αξιωματούχοι του αεροδρομίου αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει έρευνα και ότι η ασφάλεια δεν έχει παραβιαστεί με κανέναν τρόπο.

«Έχουμε εξετάσει όλα τα σχέδια ασφαλείας μας και είμαστε σίγουροι ότι το Heathrow παραμένει ασφαλές.» δήλωσε ένας εκπρόσωπος. «Έχουμε επίσης ξεκινήσει μια εσωτερική έρευνα για να κατανοήσουμε πώς συνέβη αυτό και λαμβάνουμε μέτρα για να αποτρέψουμε ένα παρόμοιο περιστατικό στο μέλλον.» συνέχισε.

Υπάρχουν προφανώς αρκετά σενάρια που εξετάζονται αυτή τη στιγμή και το χειρότερο από όλα είναι ότι κάποιος προσπάθησε να κλέψει τα δεδομένα για τρομοκρατικές επιθέσεις ή κυβερνοεπιθέσεις.

Πληροφοριακά, το Heathrow είναι ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια στην Ευρώπη και ο αριθμός των επιβατών υπερβαίνει τα 75 εκατομμύρια ετησίως, με περισσότερες από 80 αεροπορικές εταιρείες που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας τον ως κεντρικό κόμβο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS