ΑρχικήinetΗ Google αποκλείει χρήστες από ιδιωτικά τους έγγραφα

Η Google αποκλείει χρήστες από ιδιωτικά τους έγγραφα

Φαίνεται ότι ακόμα και τα ιδιωτικά σας έγγραφα μπορούν να λογοκριθούν στο διαδίκτυο. Ένας μεγάλος αριθμός χρηστών δήλωσε ότι βρέθηκε χωρίς πρόσβαση σε εντελώς αβλαβή Google Docs, με την αιτιολογία του “ακατάλληλου περιεχομένου”.

έγγραφα

Η πολιτική κατάχρησης της Google απαγορεύει την ανάρτηση απειλών, βίαιου περιεχομένου, λόγων υπέρ του μίσους, παρενόχλησης, εμπιστευτικών πληροφοριών, πορνογραφίας και οτιδήποτε παράνομου, συμπεριλαμβανομένης της εκμετάλλευσης παιδιών και περιεχομένου που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.

Ωστόσο, πολλοί χρήστες πιστεύουν ότι το περιεχόμενο από το οποίο ήταν αποκλεισμένοι δεν περιείχε απαγορευμένο υλικό. Η δημοσιογράφος του National Geographic, Rachael Bale, που αποκλείστηκε από ένα κείμενο για τα εγκλήματα κατά της άγριας πανίδας, ισχυρίζεται ότι τίποτα στο έγγραφό της δεν παραβίασε τις πολιτικές της Google.

Ένας εκπρόσωπος της Google ισχυρίζεται ότι οι αποκλεισμοί ήταν ένα λάθος και ότι η εταιρεία έχει επιδιορθώσει το πρόβλημα.

“Σήμερα το πρωί, στείλαμε έναν κώδικα που σήμανε εσφαλμένα ένα μικρό ποσοστό των εγγράφων Google ως καταχρηστικό, γεγονός που προκάλεσε αυτόματη παρεμπόδιση αυτών των εγγράφων”, δήλωσε η εταιρεία. “Το πρόβλημα διορθώθηκε και πλέον όλοι οι χρήστες θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στα έγγραφά τους”.

Η Google πρόσθεσε: “Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία και θα φροντίσουμε ώστε να αποφευχθεί μια τέτοια κατάσταση στο μέλλον.”

Παρόλα αυτά, το περιστατικό εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τον έλεγχο που έχουν οι χρήστες των Εγγράφων Google σχετικά με το δικό τους περιεχόμενο. Η πιθανότητα να χάσει κάποιος την πρόσβαση σε ένα σημαντικό έγγραφο επειδή δεν έχει προλάβει να αφαιρέσει ορισμένες αναφορές ή ευαίσθητο υλικό, έχει συγκεκριμένες επιπτώσεις στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα Έγγραφα Google.

Για πολλούς που εργάζονται στα μέσα ενημέρωσης και τις επικοινωνίες, τα Έγγραφα Google χρησιμεύουν ως εργαλείο σύνταξης, επιτρέποντας σε συγγραφείς και συντάκτες να συνεργαστούν. Και φυσικά, είναι απαραίτητο και σημαντικό για τους συγγραφείς να διατηρούν την κυριότητα των εγγράφων που είναι πρώιμες εκδόσεις του τελικού τους προϊόντος – ανεξάρτητα από το πόσο ωμά είναι – για να βάλουν ένα πλήρες σχέδιο μέσω της εκδοτικής διαδικασίας.

Κανείς δεν πρέπει να γράφει μηνύματα μίσους ή απειλές θανάτου στα έγγραφα της Google – ή οπουδήποτε.

Αλλά αν το σύστημα επισήμανσης της Google είναι τόσο προβληματικό και στοχεύει εσφαλμένα άλλο περιεχόμενο, ένας χρήστης του Google Docs, πρέπει να βρίσκεται συνεχώς σε επιφυλακή. Η Bale δήλωσε ότι δεν σκοπεύει πλέον να χρησιμοποιεί τα Έγγραφα Google. Μέχρις ότου η Google επιλύσει πλήρως αυτό το ζήτημα, ίσως και άλλοι δημοσιογράφοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS