ΑρχικήinetAndroid 8.1: Αν ξεχάσεις τον κωδικό πρόσβασης σου, έμεινες απ' έξω!

Android 8.1: Αν ξεχάσεις τον κωδικό πρόσβασης σου, έμεινες απ’ έξω!

Το Android 8.1 φέρνει πολλές συναρπαστικές επιλογές και χαρακτηριστικά, αλλά έρχεται επίσης με ένα σοβαρό περιορισμό. Ξεχνώντας τον κωδικό PIN σου ή τον κωδικό πρόσβασης το τηλέφωνο σου θα μπλοκάρει. Με το Android 8.1 δεν θα είναι πλέον δυνατή η παράκαμψη της προστασίας μιας συσκευής αν δεν γνωρίζετε τον κωδικό PIN, τον κωδικό πρόσβασης ή το μοτίβο. Το μέτρο αυτό προσθέτει άλλο ένα επίπεδο ασφάλειας ενάντια σε όσους θέλουν να παραβιάσουν το τηλέφωνο σου.Android 8.1

Να σημειώσουμε ότι αυτό το χαρακτηριστικό δεν είναι νέο στην αγορά. Το συναντάμε ήδη στις iPhone συσκευές αλλά σίγουρα μιλάμε για μια πρακτική που έχει είτε φανατικούς οπαδούς είτε φανατικούς haters.

Αν και μιλάμε για ένα αμφιλεγόμενο είδος ασφάλειας, σίγουρα είναι αρκετά χρήσιμο. Μπορεί οι χρήστες που θα ξεχάσουν τον κωδικό τους να βρίσκονται σε μειονεκτική θέση αλλά έτσι εξασφαλίζεται η ασφάλεια του κινητού σου από κάθε επιτήδειο.

Το μόνο δυσάρεστο της υπόθεσης είναι ότι η Google δεν προειδοποίησε τους χρήστες σχετικά με την νέα τροποποίηση του Android 8.1 με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να βρεθούν προ εκπλήξεως. Αν και ακόμα η δυνατότητα βρίσκεται σε Preview, πολλοί ήταν εκείνοι που την διαθέτουν ήδη.

Διαπιστώθηκε ότι αν κάνεις επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων δεν θα ακολουθήσεις τα ίδια βήματα για την ρύθμιση της συσκευής σου αλλά θα πρέπει να γνωρίζεις τον κωδικό πρόσβασης ή τον κωδικό PIN ή το μοτίβο σου.

Επίσης, η μετάβαση σε μια παλιότερη έκδοση Android δεν αλλάζει τα πράγματα οπότε δεν υπάρχει τρόπος να ξεφορτωθείς την μέθοδο προστασίας αυτή. Ενδέχεται να είναι δυνατή η εκκίνηση TWRP- αν φυσικά, το bootloader ήταν ξεκλειδωμένο από τις επιλογές προγραμματιστή- εάν πάλι δεν είναι θα πρέπει να απευθυνθείς στην Google για σωτηρία.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS