ΑρχικήinetΤι φέρνει το επερχόμενο WordPress 4.9 (14 Νοεμβρίου)

Τι φέρνει το επερχόμενο WordPress 4.9 (14 Νοεμβρίου)

Το νέο WordPress 4.9 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 14 Νοεμβρίου 2017. Η beta έκδοση της web εφαρμογής περιέχει όλα τα νέα χαρακτηριστικά και τις αλλαγές που έρχονται. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε τι έρχεται στο WordPress 4.9.WordPress 4

Σημείωση: Μπορείτε να δοκιμάσετε την beta έκδοση στον υπολογιστή σας ή σε κάποιο περιβάλλον staging χρησιμοποιώντας το plugin WordPress Beta Tester.

Αν και είναι ακόμα υπό ανάπτυξη, η ημερομηνία κυκλοφορίας πλησιάζει, επομένως είναι πολύ πιθανόν να δούμε όλα τα παρακάτω χαρακτηριστικά.

Αποθήκευση και προγραμματισμός αλλαγών θεμάτων στο Customizer

Το WordPress 4.9 θα φέρει (επιτέλους) την αποθήκευση αλλαγών σε κάποιο theme που δοκιμάζετε στο Customizer. To theme θα αποθηκεύεται σαν draft, ενώ πριν για να αποθηκευτούν θα έπρεπε να το βγάλετε live.

Η αποθήκευση θεμάτων αποκτάει “χρονοδιακόπτη”

Αυτή η νέα λειτουργία θα σας επιτρέψει επίσης να μοιραστείτε την προεπισκόπηση των αλλαγών με μια διεύθυνση URL. Μπορείτε να στείλετε αυτήν τη διεύθυνση URL σε οποιονδήποτε χρήστη για να δει την ιστοσελίδα πριν βγει live, με όλες τις αλλαγές που έγιναν σε αυτό το συγκεκριμένο προσχέδιο.

Αν τώρα θέλετε να δημοσιεύσετε τις αλλαγές στο θέμα σας κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, το WordPress 4.9 θα σας επιτρέψει να προγραμματίσετε πότε θα εμφανιστούν οι αλλαγές. Το πότε δηλαδή θα βγει live το theme.

Widgets με περισσότερες δυνατότητες

Το WordPress 4.8 έφερε νέα widgets για πολυμέσα, όπως πλούσιο κείμενο, ήχο, εικόνα και βίντεο. Το WordPress 4.9 θα έρθει με το νέο gallery widget.

Θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε μια εγγενή gallery του WordPress και να την προσθέσετε σε όλες τις έτοιμες περιοχές widget.

Προσθήκη add media στο Text Widget

Με το νεο widget κειμένου αν θέλετε να προσθέσετε μια εικόνα, δεν θα πρέπει να την προσθέσετε με κώδικα HTML.

Το WordPress 4.9 θα φέρει το νέο κουμπί ‘Προσθήκη μέσων’ στο Text Widget επιτρέποντας στους χρήστες να προσθέτουν εύκολα εικόνες.

Βελτιωμένη εμπειρία επεξεργασίας κώδικα

Το WordPress 4.9 θα φέρει μια πολύ καλύτερη εμπειρία επεξεργασίας κώδικα. Διαθέτει ένα βελτιωμένο επεξεργαστή κώδικα για προσαρμοσμένα CSS, τον επεξεργαστή θεμάτων ή το πρόγραμμα επεξεργασίας plugin.

Μαζί με τις παραπάνω αλλαγές έρχονται και οι αμέσως επόμενες:

 

Καλύτερο mapping για τα theme widgets και τα menus μετά την αλλαγή κάποιου θέματος.  #39693, #39692

Αφαίρεση του SWFUpload library από το core. #41752

Καλύτερη αναζήτηση για αρχεία σε plugins και theme editors. #6531

Αυτά τα ολίγα αλλά σημαντικά. Μένει να  τα δούμε live με το επερχόμενο WordPress 4.9.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS