ΑρχικήinetSamsung vs Apple: σε ποια ανήκει τελικά η τεχνολογία 'slide to unlock'

Samsung vs Apple: σε ποια ανήκει τελικά η τεχνολογία ‘slide to unlock’

τεχνολογίαΣτις 6 Νοεμβρίου, το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών έκλεισε επισήμως μια προσφυγή της Samsung σχετικά με το αν η εταιρεία είχε παραβιάσει ή όχι μια πατέντα της Apple πίσω από την τεχνολογία slide-to-unlock, που είναι εξοικειωμένη με τους ιδιοκτήτες smartphone σε όλο τον κόσμο. Και η απόφαση κόστισε ακριβά!

Η διαμάχη μεταξύ της Samsung και της Apple χρονολογείται από το 2014, όταν ένα δικαστήριο επιβράβευσε την Apple με αποζημίωση ύψους 119,6 εκατομμυρίων δολαρίων για πολλαπλές παραβιάσεις των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της από τη Samsung. Ο τεχνολογικός γίγαντας της Νότιας Κορέας άσκησε έφεση και η υπόθεση έφτασε στο δικαστικό σύστημα. Ωστόσο, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας δεν φαινόταν να θέλει καμία σχέση με αυτή την υπόθεση και από τη Δευτέρα επίσημα αρνήθηκε την ακρόασή της.

Ενώ η τεχνολογία “slide to unlock” είναι ίσως το χαρακτηριστικό που οι περισσότεροι χρήστες smartphone γνωρίζουν, η μάχη στο δικαστήριο επικεντρώθηκε επίσης σε άλλα διπλώματα ευρεσιτεχνίας – όπως ένα χαρακτηριστικό της Apple που μετασχηματίζει τα δεδομένα σε links (όπως οι τηλεφωνικοί αριθμοί).

Η κίνηση του Ανώτατου Δικαστηρίου να δεχθεί την απόφαση ενός κατώτερου δικαστηρίου, αφήνει τη Samsung με ένα αρκετά βαρύ φορτίο. Έρχεται επίσης σε μια εποχή που το χαρακτηριστικό “slide to unlock”, τουλάχιστον στα τηλέφωνα της Apple, έχει σταματήσει να είναι ο βασικός τρόπος για να ξεκλειδώνουν οι χρήστες τις συσκευές τους. Στο τρέχον iOS, οι χρήστες τείνουν είτε να χρησιμοποιούν το αναγνωριστικό δακτυλικών αποτυπωμάτων είτε  το αναγνωριστικό προσώπου είτε το διπλό πάτημα του κουμπιού “Αρχική σελίδα” για να εμφανιστεί η οθόνη κωδικού πρόσβασης. Ωστόσο αυτό το γεγονός, δεν θα μειώσει τα 120 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό φυσικά, δεν σημαίνει ότι η διαμάχη Apple – Samsung πρόκειται να λήξει σύντομα. Οι δύο εταιρείες πρέπει ακόμη να προσδιορίσουν – σε ένα δικαστήριο, βεβαίως – πόσο από το συμβόλαιο ύψους 399 εκατ. Δολαρίων πρέπει να πληρώσει η Samsung στην Apple, για φερόμενη παραβίαση των σχεδίων της τελευταίας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS