ΑρχικήinetΥπάλληλος της T-Mobile συνελήφθη μετά την "κλοπή" γυμνών φωτογραφιών από το iPhone...

Υπάλληλος της T-Mobile συνελήφθη μετά την “κλοπή” γυμνών φωτογραφιών από το iPhone πελάτισσας

Ο διαχειριστής των καταστημάτων της T-Mobile, Jesus Cardenas, κατηγορείται για τη μη συναινετική διάδοση των ιδιωτικών σεξουαλικών εικόνων και τη λήψη και την απόκρυψη ιδιωτικής ιδιοκτησίας αφού προσπάθησε (και μερικώς πέτυχε) να στείλει γυμνές φωτογραφίες από το iPhone της πελάτισσας στο δικό του smartphone.

iPhone

Μια ιδιοκτήτρια iPhone πήγε την συσκευή της για επισκευή σε ένα κατάστημα της T-Mobile στην Oklahoma City, μόνο και μόνο για να ανακαλύψει ότι κάποιες από τις φωτογραφίες της έχουν σταλεί σε έναν αριθμό που ανήκει στον διαχειριστή του καταστήματος.

Η γυναίκα είπε στην αστυνομία ότι παρόλο που ο Cardenas προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του και να διαγράψει τα μηνύματα από το φάκελο που έστειλε, ανακάλυψε τις φωτογραφίες της στο Apple Watch της που είχαν διαμορφωθεί με το Apple ID.

Η πελάτισσα ειδοποίησε την αστυνομία και ανακάλυψε ότι ο αριθμός στον οποίο αποστέλλονται οι γυμνές φωτογραφίες ανήκει στον διαχειριστή καταστήματος της T-Mobile.

Διέγραψε τα μηνύματα που είχε στείλει από το τηλέφωνο της. Ευτυχώς σε αυτή την περίπτωση είχε το ρολόι της στο οποίο έδειξε ότι είχε ένα αρχείο αυτών των μηνυμάτων που στάλθηκαν.

Ο διευθυντής καταστήματος της T-Mobile τέθηκε υπό κράτηση την Πέμπτη, αλλά σύμφωνα με αναφορές, έχει ήδη απελευθερωθεί. Η T-Mobile, ωστόσο, λέει ότι συνεργάζεται ήδη με την αστυνομία για να παρέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για τον υπάλληλό της.

Η εταιρεία ξεκίνησε επίσης τη δική της έρευνα για το θέμα, αλλά δεν έχει πει τίποτα για πιθανή ποινή ή να απολύσει τον εργαζόμενο μετά το περιστατικό.

Ενώ δεν πρόκειται να συζητήσουμε γιατί κάποιος θα πάει μια συσκευή για επισκευή με γυμνές φωτογραφίες να είναι αποθηκευμένες στο gallery, είναι πολύ σαφές ότι ένα σημαντικό ποσοστό των αγοραστών smartphone δεν αντιμετωπίζει την ιδιωτικότητα ως σοβαρό θέμα, παρά το ότι οι κατασκευαστές αυξάνουν τις προσπάθειές τους για την προστασία των πελατών.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS