ΑρχικήinetΤο νέο security update στο Chrome βάζει τέλος στα redirects

Το νέο security update στο Chrome βάζει τέλος στα redirects

Η Google ανακοίνωσε τον ερχομό ενός νέου security update στο Chrome το οποίο στοχεύει ανεπιθύμητα redirects που ενεργοποιούνται κατά την φόρτωση ορισμένων ιστότοπων.Chrome

Το update θα περιλαμβάνει τρεις ενημερώσεις χαρακτηριστικών και θα φτάσει σταδιακά στους χρήστες σε διαφορετικές προγραμματισμένες εκδόσεις μέσα στους επόμενους μήνες.

Tα redirects που πολύ συχνά συναντάμε σε έναν ιστότοπο θα αποκλειστούν με το Chrοme 64 και οι χρήστες θα ενημερώνονται για τον περιορισμό μέσω ενός ενημερωτικού δελτίου που θα εμφανίζεται τις οθόνες τους. Η λειτουργία παρέχει την επιλογή παράβλεψης ή αποδοχής των redirects.

To Google Chrome 65 έρχεται με μια δεύτερη λειτουργία ασφαλείας που στοχεύει τους ιστοτόπους που ανοίγουν συνδέσμους σε νέες καρτέλες και ταυτόχρονα ανακατευθύνει την τρέχουσα ενεργή καρτέλα σε διαφορετική σελίδα. Και σε αυτή τη περίπτωση ο Chrοme θα εμφανίσει το ίδιο ενημερωτικό δελτίο επιτρέποντας στους χρήστες να φορτώσουν τη σελίδα στην οποία συνδέεται ο σύνδεσμος σε διαφορετική σελίδα.

Επιπρόσθετα, το Google Chrοme θα μπλοκάρει redirects που προέρχονται από συνδέσμους καμουφλαρισμένα σε κουμπιά αναπαραγωγής ή λήψης.

«Ξεκινώντας στις αρχές Ιανουαρίου, ο αποκλεισμός pop-up παραθύρων του Chrome θα εμποδίζει τους καταχρηστικούς ιστότοπους. Για να βοηθήσουμε τους ιδιοκτήτες ιστότοπων να προετοιμαστούν για αυτήν την αλλαγή, σήμερα ξεκινάμε το Abusive Experiences Report μαζί με άλλες παρόμοιες αναφορές στην Google Search κονσόλα.» δήλωσε εκπρόσωπος της Google.

Πληροφοριακά, το Google Chrοme είναι σήμερα ο κορυφαίος περιηγητής στον κόσμο σε υπολογιστές με μερίδιο σχεδόν 60%, ενώ όλοι οι αντίπαλοι του βρίσκονται πολύ πίσω. Παραδείγματος χάρη, το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης των Windows 10 βρίσκεται στο 5% αυτήν τη στιγμή οπότε δύσκολα θα το δούμε να γίνεται εναλλακτική λύση του Google Chrome

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS