ΑρχικήinetLinux Lite: Πως να εγκαταστήσετε το Linux 4.14 στα συστήματα σας

Linux Lite: Πως να εγκαταστήσετε το Linux 4.14 στα συστήματα σας

Ο προγραμματιστής του Linux Lite, Jerry Bezencon, είναι αυτός που ανακοίνωσε στο Twitter τη διαθεσιμότητα του πιο πρόσφατου Linux kernel branch με βάση το Ubuntu.Linux Lite

Όπως γνωρίζετε, ο Linus Torvalds κυκλοφόρησε την σειρά  kernel του Linux 4.14 την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 και ενώ οι περισσότεροι διαχειριστές διανομής GNU / Linux περιμένουν να χαρακτηριστούν ως σταθεροί στο kernel.org, κάτι που θα συμβεί όταν θα κυκλοφορήσει το Linux kernel 4.14.1, ο Jerry Bezencon προετοίμασε τον νέο πυρήνα για τους χρήστες του.

Το Linux kernel 4.14 είναι η νέα σειρά πυρήνα που υποστηρίζεται από LTS και εισάγει χαρακτηριστικά όπως μεγαλύτερα όρια μνήμης, συμπίεση zstd για τα συστήματα αρχείων Btrfs και SquashFS, ετερογενής διαχείριση μνήμης για μελλοντικές μονάδες GPU, υποστήριξη για κρυπτογράφηση μνήμης AMD Secure, καλύτερη συμπεριφορά cpufreq κ.α.

Αν νομίζετε ότι πρέπει να εγκαταστήσετε το Linux 4.14 kernel στον υπολογιστή σας Linux Lite, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες. Προσοχή όμως, διότι πολύ πιθανόν να χαλάσει η λειτουργικότητα των drivers που έχετε εγκαταστήσει όπως Nvidia ή AMD Radeon graphics drivers.

Αν χρησιμοποιείτε Linux Lite 2.x είτε Linux Lite 3.x μπορείτε να αναβαθμίσετε σε Linux kernel 4.14 χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή:

sudo apt-get update && sudo apt-get install linux-headers-linuxlite-4.14.0 linux-image-linuxlite-4.14.0 –y

Είναι αρκετά απλή και δεν θα χρειαστεί να κάνετε τίποτα άλλο εκτός από την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση.

Υπάρχει άλλος ένας τρόπος εγκατάστασης του Linux kernel 4.14 στο Linux Lite OS και περιλαμβάνει το άνοιγμα του Lite Tweaks από το System menu και την επιλογή της δυνατότητας “Kernel Installer”.Φυσικά, θα πρέπει να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS