ΑρχικήinetMicrosoft: Αρνείται να παραχωρήσει πρόσβαση στα δεδομένα υπόπτου

Microsoft: Αρνείται να παραχωρήσει πρόσβαση στα δεδομένα υπόπτου

Η Microsoft αναγκάζεται να παραχωρήσει πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες υπόπτου σε ποινική έρευνα του Βελγίου.Microsoft

Το δικαστήριο ζήτησε αρχικά από τον κολοσσό να μοιραστεί τα δεδομένα μηνυμάτων και κλήσεων του χρήστη αλλά εκείνος αρνήθηκε υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία νομική υποχρέωση να το πράξει, δεδομένου ότι δεν είναι τηλεπικοινωνιακός πάροχος. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τους νόμους του Βελγίου, οι τηλεπικοινωνιακοί φορείς οφείλουν να παρέχουν πρόσβαση στα δεδομένα χρηστών που εμπλέκονται σε ποινικές υποθέσεις.

Ο δικαστής αποφάσισε ότι η Microsoft θα πρέπει να θεωρεί τηλεπικοινωνιακός φορέας και να καταθέσει όλα τα αρχεία καταγραφής καθώς και όλα τα αποθηκευμένα μηνύματα του υπόπτου.

Η Microsoft από πλευράς της, ανέφερε ότι το τμήμα που εδρεύει στο Λουξεμβούργο ενδέχεται να αποκλείσει την αίτηση αλλά ο δικαστής απέρριψε και αυτή τη πρόταση υποστηρίζοντας ότι τα δεδομένα βρίσκονται στο Βέλγιο. Να σημειώσουμε ότι το Λουξεμβούργο είναι η χώρα καταγωγής του Skype.

To δικαστήριο συνεχίζοντας επέβαλλε το πρόστιμο των 36.000 δολαρίων στη Microsoft και ζήτησε από την εταιρεία να συμμορφωθεί το συντομότερο δυνατό. Η εταιρεία βέβαια προς υπεράσπιση της δηλώνει ότι εξετάζει ακόμα τις νομικές της επιλογές και ότι δεν επιθυμεί να αποκαλύψει τα δεδομένα των χρηστών της μαχόμενη απέναντι στην απόφαση του ανώτερου δικαστηρίου.

Πληροφοριακά, η Microsoft εμπλέκεται σε μια παρόμοια νομική διαμάχη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η κυβέρνηση επιθυμεί η εταιρεία να παρέχει πρόσβαση στα δεδομένα χρηστών που αποθηκεύονται στο εξωτερικό. Φυσικά, η εταιρεία και σε αυτή τη περίπτωση αρνείται να συμμορφωθεί με το αίτημα. Η διαμάχη μάλιστα, έχει ήδη φτάσει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, με τον κολοσσό να μην εγκαταλείπει εύκολα τα όπλα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS