ΑρχικήinetΗ νέα έκδοση ExLight Linux βασισμένη σε Ubuntu 17.10

Η νέα έκδοση ExLight Linux βασισμένη σε Ubuntu 17.10

ExLight Linux: Η νέα έκδοση του ExLight Linux που κυκλοφόρησε πρόσφατα προσφέρει στους χρήστες μια επιφάνεια εργασίας βασισμένη σε Ubuntu 17.10.

Το ExLight Build 171112 είναι η τελευταία ενημέρωση για το Linux distro, το οποίο βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Ubuntu 17.10 (Artful Aardvark) αλλά δανείζεται επίσης κάποιο πακέτο από τα αποθετήρια Debian GNU / Linux 10 “Buster”.

ExLight Linux

Η μεγαλύτερη αλλαγή σε αυτή την έκδοση είναι η αντικατάσταση του πυρήνα Linux 4.9 LTS που χρησιμοποιήθηκε σε προηγούμενες εκδόσεις της διανομής με την πιο πρόσφατη σειρά πυρήνα του Linux 4.13. Το ExLight Build 171112 εκτελεί έναν ειδικά κατασκευασμένο πυρήνα 4.13.0-16-exton με βάση τον πυρήνα Linux 4.13.4 του upstream.

Το Enlightenment περιβάλλον ενημερώθηκε επίσης αν και πρόσφατα κυκλοφόρησε η σταθερή έκδοση του Enlightenment 0.22 με μεγαλύτερη υποστήριξη Wayland καθώς και διάφορες βελτιώσεις και νέες δυνατότητες.

Το καλύτερο της έκδοσης του ExLight είναι ότι συνοδεύεται από το βοηθητικό πρόγραμμα Refracta Tools, το οποίο σας επιτρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας live σύστημα που βασίζεται στο Ubuntu. Δεν χρειάζεται καν να εγκαταστήσετε το διανομέα για να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία Refracta και η όλη διαδικασία δημιουργίας μιας εικόνας ISO δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 5 λεπτά.

Μεταξύ άλλων βελτιώσεων που εφαρμόζονται στο ExLight Build 171112, η ISO εικόνα είναι πλέον υβριδική ώστε να μπορείτε να την εγκαταστήσετε είτε σε μονάδα flash USB είτε σε δίσκο CD / DVD. Υπάρχει επίσης μια νέα επιλογή εκκίνησης για να εκτελέσετε ολόκληρο το ζωντανό σύστημα απευθείας από RAM αν έχετε τουλάχιστον 2GB μνήμης RAM και ο Installer Refracta είναι τώρα το default installer.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS