ΑρχικήinetTethering ή Hotspot: Ποιο είναι τελικά πιο ασφαλές;

Tethering ή Hotspot: Ποιο είναι τελικά πιο ασφαλές;

Ποιο θεωρείτε ότι είναι πιο ασφαλές να χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στο internet; Ήρθε η ώρα να το μάθετε.

ασφαλές

Η εξέλιξη του Διαδικτύου προκάλεσε τεράστια αύξηση στις ικανότητες της ανθρωπότητας για την ανταλλαγή πληροφοριών σε όλο τον κόσμο.Είναι μια υπηρεσία από μόνη της και παρέχει πρόσβαση σε πολλές άλλες υπηρεσίες. Μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνολογίες, όπως δορυφόρους, καλώδια, τηλεφωνικά καλώδια, ασύρματες ή κινητές συνδέσεις. Το Tethering και τα Hotspots είναι δύο διαφορετικά μέσα σύνδεσης, μεταξύ πολλών άλλων, τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για σύνδεση με το Διαδίκτυο.

Τι είναι το Tethering;

Tethering είναι η πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε έναν υπολογιστή ή συσκευή μέσω άλλου υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου με δυνατότητα κυψελοειδούς δικτύου. Το Tethering αναφέρεται στην κοινή χρήση της σύνδεσης στο Διαδίκτυο μεταξύ συσκευών. Μπορεί να γίνει μέσω ασύρματου LAN (Wi-Fi), Bluetooth ή μέσω φυσικής σύνδεσης με καλώδιο, για παράδειγμα μέσω USB.

Τι είναι τα Hotspots;

Τα Hotspots είναι ασύρματα σημεία πρόσβασης που παρέχουν πρόσβαση στο Internet σε συσκευές όπως υπολογιστές ή smartphones, συνήθως σε δημόσιες τοποθεσίες. Αναφέρεται σε μια περιοχή όπου υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο και εκτείνεται για περίπου 30 μέτρα από τη συσκευή που εξυπηρετεί hotspot. Συσκευές όπως οι δρομολογητές, τα smartphones και οι υπολογιστές λειτουργούν ως hotspot Wi-Fi.

Τα φορητά hotspots σάς επιτρέπουν να μοιράζεστε τις συνδέσεις στο Internet με έως και 5 άλλες συσκευές. Τέτοιες συσκευές είναι κινητά τηλέφωνα, tablet ή υπολογιστές.

ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Η σύνδεση μέσω ενσύρματης σύνδεσης είναι αναμφίβολα πιο ασφαλής καθώς και οι δύο συσκευές συνδέονται μέσω βραχέων καλωδίων. Οι συνδέσεις μέσω του hotspot μπορούν να παραληφθούν χρησιμοποιώντας λογισμικό όπως τα sniffers Wifi. Συνιστάται ιδιαίτερα να ορίσετε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και να χρησιμοποιήσετε προηγμένα πρωτόκολλα ασφάλειας όπως το WPA2. Τα εργαλεία που έχουν σχεδιαστεί για επιθέσεις brute force μπορούν εύκολα να σπάσουν σε δίκτυα που χρησιμοποιούν αδύναμα πρότυπα κρυπτογράφησης όπως WEP ή WPA.

Η σύνδεση με δημόσια hotspot Wifi δεν είναι ασφαλής. Απλώς επειδή ένα hotspot απαιτεί έναν κωδικό πρόσβασης για να συνδεθεί δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ασφαλές. Η διαδικτυακή σας κίνηση μπορεί να παρακολουθείται. Επίσης, υπάρχει κίνδυνος διαρροής ευαίσθητων πληροφοριών, όπως τα διαπιστευτήρια σύνδεσης ή οι αριθμοί πιστωτικών καρτών.

Διαφορά: Tethering έναντι Hotspot

Οι χρήστες προτιμούν ως επί το πλείστον hotspot έναντι του ενσύρματου tethering και έχει κερδίσει ευρεία αναγνώριση, επειδή σχεδόν όλα έχουν ενσωματωμένο Wi-Fi στις μέρες μας. Τα hotspot Wi-Fi φαίνονται πιο βολικά, καθώς η χρήση των φορητών λειτουργιών hotspot Wi-Fi δεν απαιτεί να έχετε εγκατεστημένη μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας ή σε άλλες συσκευές. Επιπλέον, μπορείτε να πάρετε ταυτόχρονη πρόσβαση στο Internet για διάφορες συσκευές, ενώ μπορεί να χρειαστείτε κάποιο εξωτερικό λογισμικό ή προγράμματα οδήγησης συσκευών για Τethering. Ωστόσο, το Tethering είναι σχετικά φθηνότερο και καταναλώνει λιγότερη μπαταρία σε σύγκριση με τα φορητά hotspots.

Η χρήση του τηλεφώνου σας ως hotspot Wi-Fi είναι πολύ απλή. Απλά πρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία. Ένα σημείο πρόσβασης Wi-Fi θα εμφανίζεται ακριβώς όπως ένα κανονικό σημείο ασύρματης πρόσβασης με το οποίο μπορούν να συνδεθούν οι άλλες συσκευές σας. Είναι εύκολο να ρυθμίσετε ακόμα και στα Windows 10.

Ορισμένοι φορείς κινητής τηλεφωνίας περιορίζουν τη χρήση του tethering ή των hotspots και οι χρήστες μπορούν να το ενεργοποιήσουν μόνο επιλέγοντας ένα σχέδιο δεδομένων που περιλαμβάνει Tethering.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS