ΑρχικήinetPocketLab Air, συσκευή παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

PocketLab Air, συσκευή παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Ο Clifton Roozeboom έχει σχεδιάσει και αναπτύξει μια νέα οθόνη παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης  σε μέγεθος τσέπης, η οποία είναι ικανή να μετρά τη ρύπανση και τις εκπομπές στο περιβάλλον σας.

ατμοσφαιρικής

Το εύστοχα ονομαζόμενο PocketLab Air μετράει ακριβώς τι υπάρχει στον αέρα γύρω σας και σας επιτρέπει να διεξάγετε τις δικές σας έρευνες για την αλλαγή του κλίματος, την ατμοσφαιρική ρύπανση και την κατάσταση του τοπικού σας περιβάλλοντος. Είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες τελευταίας τεχνολογίας που μετρούν το CO2, το όζον και τα σωματίδια και είναι εύκολο στη χρήση. Η οθόνη παρακολούθησης ρύπανσης, η οποία ξεκινάει μέσω του Kickstarter αυτή την εβδομάδα, έχει ήδη μαζέψει τα 25.000 δολάρια που απαιτούνται για να προχωρήσει στην παραγωγή.

Οι προγραμματιστές της PocketLab Air εξηγούν περισσότερα γι’ αυτή την ιδέα, το σχεδιασμό και τα χαρακτηριστικά της παρακολούθησης:

“Το PocketLab Air αποτελεί ένα επιστημονικό εργαστήριο  για τη διερεύνηση της αλλαγής του κλίματος και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο περιβάλλον σας. Το PocketLab Air μπορεί να μετρήσει το διοξείδιο του άνθρακα, το όζον, τα σωματίδια, τη θερμοκρασία, την υγρασία, τη βαρομετρική πίεση και το φως. Έχουμε σχεδιάσει το PocketLab Air, ώστε να είναι χρήσιμο για τους ερευνητές του κλίματος και της ποιότητας του αέρα, αλλά και αρκετά απλό για κάποιον μαθητή της 4ης τάξης να μάθει πράγματα σχετικά με την επιστήμη της Γης.”

Μετρήστε το διοξείδιο του άνθρακα, το όζον, τα σωματίδια και τις καιρικές συνθήκες. Διερευνήστε πώς επηρεάζεται η ποιότητα του αέρα από αιθάλη, καπνό σκόνης και άλλα λεπτά σωματίδια από οχήματα, πυρκαγιές, εργοστάσια και άλλες πηγές. Το PocketLab Air μπορεί να υπολογίσει το σκορ του Δείκτη Ποιότητας Αέρα με μέτρηση σωματιδίων μεγέθους 1 μm, 2,5 μm και 10 μm. Αποθηκεύστε έως και 30.000 δεδομένα στην εσωτερική μνήμη και στη συνέχεια κάντε λήψη των δεδομένων στο τηλέφωνο, στο tablet ή στον υπολογιστή σας. Μετρήστε ταυτόχρονα όλες τις αισθητηριακές παραμέτρους: διοξείδιο του άνθρακα, όζον, σωματίδια, θερμοκρασία, υγρασία, βαρομετρική πίεση και φως. Στείλτε δεδομένα ασύρματα σε πραγματικό χρόνο μέσω Bluetooth 4.0. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα Kickstarter.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS