ΑρχικήinetΟι κατασκευαστές Android κινητών αντιγράφουν το Face ID του iPhone X

Οι κατασκευαστές Android κινητών αντιγράφουν το Face ID του iPhone X

Face-IDΤο σύστημα αναγνώρισης προσώπου της Apple που ονομάζεται Face ID και διατίθεται αποκλειστικά στο iPhone X, έχει προκαλέσει μικτές αντιδράσεις στον κλάδο, με μερικούς ανθρώπους να επαινούν τις δυνατότητες ασφαλείας του και άλλους να ισχυρίζονται ότι είναι ένα βήμα πίσω σε σχέση με τη σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Ωστόσο, παρά τις επικρίσεις, οι κατασκευαστές τηλεφώνων Android φαίνεται ότι είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν τα βήματα της Apple και να υιοθετήσουν συστήματα αναγνώρισης προσώπου για τα μοντέλα του επόμενου έτους, με αρκετές κορυφαίες εταιρείες να εξετάζουν τις επιλογές τους και να συζητούν πιθανές συνεργασίες με προμηθευτές.

Η DigiTimes γράφει ότι οι Huawei, Oppo και Xiaomi συμμετέχουν σήμερα σε συνομιλίες με αρκετές εταιρείες που θα μπορούσαν να κατασκευάσουν 3D αισθητήρων για τα μελλοντικά τους προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των Largan Precision (η οποία κατασκευάζει τους αισθητήρες για τα iPhone), Sunny Optical, Orbbec και Himax.

Η έκθεση ισχυρίζεται ότι η Largan είναι σε θέση να πάρει τον μεγαλύτερο αριθμό παραγγελιών, όχι μόνο επειδή έχει την τεχνογνωσία, την τεχνολογία και την ικανότητα να κατασκευάζει 3D αισθητήρες που τροφοδοτούν την αναγνώριση προσώπου, αλλά και χάρη στο γεγονός ότι συνεργάζεται με την Apple. Αυτό θεωρείται σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστικών εταιρειών, καθώς η Apple συνήθως υπογράφει μόνο με κορυφαίους προμηθευτές.

Τα τρισδιάστατα στοιχεία ανίχνευσης που έχουν αναπτυχθεί από τις Qualcomm, Himax και True Opto-electronics έχουν ήδη εξεταστεί από την Oppo και την Xiaomi και οι δύο εταιρείες αναμένεται να διερευνήσουν τρόπους για να εγκαταστήσουν αυτά τα εξαρτήματα στις συσκευές τους το 2018.

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι τα μοντέλα iPhone της επόμενης γενιάς δεν θα επιφέρουν σημαντική αναβάθμιση στην υπάρχουσα έκδοση Face ID, αν και η εταιρεία αναμένεται να επεκτείνει το σύστημα αναγνώρισης προσώπου σε όλα τα μοντέλα iPhone. Αυτό σημαίνει ότι τα iPhones του 2018 θα μπορούσαν επίσης να διαθέτουν Face ID ανεξάρτητα από το μέγεθος και την τεχνολογία οθόνης.

Επιπλέον, η Apple σχεδιάζει επίσης να φέρει το Face ID σε άλλες συσκευές της σειράς της, συμπεριλαμβανομένου του iPad, το οποίο θα μπορούσε να συμπεριλάβει μια οθόνη edge-to-edge καθώς και για το μοντέλο του 2018.

Η ίδια η Samsung έχει φημολογηθεί ότι ψάχνει για τεχνολογία 3D ανίχνευσης για τα βασικά της μοντέλα και το πρώτο smartphone που θα μπορούσε να διαθέτει ένα τέτοιο σύστημα είναι το Galaxy S9 που ξεκινά την άνοιξη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS