ΑρχικήinetΗ Microsoft αποσύρει την υποστήριξη για Word, Excel, PowerPoint Viewers

Η Microsoft αποσύρει την υποστήριξη για Word, Excel, PowerPoint Viewers

Η Microsoft αποφάσισε να αποσύρει την υποστήριξη για Word, Excel και PowerPoint δίνοντας στους χρήστες μια σειρά από εναλλακτικές λύσεις όπως οι εφαρμογές των Windows 10.Word, Excel, PowerPoint

Οι εφαρμογές Word, Excel και PowerPoint Viewer αναπτύχθηκαν ειδικά για να επιτρέπουν στους χρήστες να ανοίγουν έγγραφα που δημιουργήθηκαν στο Microsoft Office χωρίς να χρειάζεται να εγκατασταθεί η πλήρως εξοπλισμένη σουίτα παραγωγικότητας. Οι εφαρμογές αυτές εισήχθησαν όταν η Microsoft ενημέρωσε την προεπιλεγμένη μορφή εγγράφων για τις εφαρμογές του Office.

Τώρα όμως η εταιρεία αποφασίζει να αποσύρει την υποστήριξη τους, με διαφορετικά προγραμματισμένη ημερομηνία για την κάθε μια.

Το Word Viewer, για παράδειγμα, αναμένεται να αποσυρθεί μέσα στον Νοέμβρη ενώ τα PowerPoint Viewer και Excel Viewer τον Απρίλιο του 2018.

Η Microsoft αναφέρει ότι οι χρήστες των Windows 10 μπορούν να κατεβάσουν τα Office mobile apps από το Windows Store εντελώς δωρεάν.

Να σημειώσουμε ότι το Office 365 διατίθεται ως εναλλακτική λύση με διαθέσιμο free trial για ένα μήνα ενώ σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows, οι χρήστες μπορούν να στραφούν στο OneDrive για αρχεία αποθηκευμένα στο cloud.

Οι σύνδεσμοι λήψεις θα καταργηθούν αλλά οι εφαρμογές θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τα έγγραφα Office ακόμα και μετά το τέλος της υποστήριξης, αν και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η Microsoft δεν θα στέλνει νέες ενημερώσεις ασφαλείας πέρα από αυτές τις ημερομηνίες.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, καθώς τυχόν ευπάθειες που εντοπίζονται στις εφαρμογές θα επιτρέψουν στους κυβερνοεγκληματίες να θέσουν σε κίνδυνο το σύστημα σας ή να αποκτήσουν πρόσβαση σε δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στις τοπικές μονάδες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS