ΑρχικήinetΤο CCleaner προσφέρει πλέον και Avast Free Antivirus!

Το CCleaner προσφέρει πλέον και Avast Free Antivirus!

CCleaner: H Avast αγόρασε την Piriform νωρίτερα αυτό το έτος και ήταν προφανώς θέμα χρόνου μέχρις ότου η εταιρεία ξεκινήσει να προσφέρει πακέτα ή να προσθέσει κάποιο είδος διαλειτουργικότητας μεταξύ των υφιστάμενων προϊόντων της και των νεοαποκτηθέντων λύσεων.

Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί η εφαρμογή secure cleaning, CCleaner, η οποία έχει αρχίσει να προσφέρει το Avast Free Antivirus στο πακέτο εγκατάστασης.CCleaner

Το CCleaner συζητήθηκε αρκετά το τελευταίο διάστημα όταν ανακαλύφθηκε ότι η εφαρμογή προσβλήθηκε με κακόβουλο λογισμικό, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο έναν σημαντικό αριθμό υπολογιστών σε ολόκληρο τον κόσμο, με τους χρήστες να κατεβάζουν εν αγνοία τους τη μολυσμένη ενημερωμένη έκδοση.

Η Avast συνδυάζοντας το CCleaner με δωρεάν antivirus προσφέρει ένα δίδυμο που προσθέτει νέο επίπεδο ασφάλειας στους Windows υπολογιστές.

Η Avast αποφάσισε να ενσωματώσει το Avast Free Antivirus στο πρόγραμμα εγκατάστασης CCleaner, κάνοντας το να μοιάζει με ένα παραδοσιακό push adware που συνήθως έρχεται να εξαπατήσει τους χρήστες στο να κατεβάσουν λογισμικό που δεν χρειάζονται όταν αναπτύσσουν άλλες εφαρμογές.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι η επιλογή εγκατάστασης του Avast Free Antivirus ελέγχεται από προεπιλογή. Ένα τέτοιου είδους λογισμικό θα πρέπει να προσφέρεται ως  opt-in, επιτρέποντας στους χρήστες να αποφασίζουν εάν θέλουν ή όχι να εγκαταστήσουν το antivirus.

Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι το Avast Free Antivirus είναι ένα από τα πιο προηγμένα προϊόντα ασφάλειας δωρεάν λογισμικού οπότε ακόμα και αν ορισμένοι χρήστες το εγκαταστήσουν κατά λάθος, αποτελεί μια πραγματικά χρήσιμη προσθήκη στο οπλοστάσιο λογισμικού ασφαλείας.

Οι χρήστες που δεν επιθυμούν να ασχοληθούν με adware μπορούν ακόμα να κατεβάσουν τη φορητή έκδοση του CCleaner που δεν περιλαμβάνει τέτοιες προσφορές, παρέχοντας όμως ένα καθαρό αρχείο που προσφέρει μόνο την ασφαλή εφαρμογή καθαρισμού και τίποτα περισσότερο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS