ΑρχικήinetTim Sneath: "Η παρακμή της Microsoft ξεκινάει από την εποχή των Windows...

Tim Sneath: “Η παρακμή της Microsoft ξεκινάει από την εποχή των Windows Vista.”

Ο Tim Sneath, υπάλληλος της Microsoft για τουλάχιστον 17 χρόνια, ανακοίνωσε ότι θα εργάζεται πλέον για την Google στο πλαίσιο του νέου project, Flutter.

Τόνισε φυσικά τον θαυμασμό του προς της Microsoft εξηγώντας ότι η εταιρεία έχει «απίστευτα διαφορετικά ενδιαφέροντα» και είναι «γεμάτη με ταλαντούχους ανθρώπους».Tim Sneath

Από την άλλη όμως, ως ειδικός δεν παρέλειψε να αναφέρει και τα «σφάλματα», όπως τα ονόμασε, του κολοσσού τα οποία ξεκίνησαν από την εποχή των Windows Vista.

«Η Microsoft  δεν κατάφερε να προσαρμοστεί γρήγορα στις νέες ανταγωνιστικές απειλές που θέτει η άνοδος του web και η αναζωπύρωση της Apple και του iPhone. Η Microsoft δέχτηκε επιθέσεις από πολλές πλευρές ενώ παράλληλα δεν θέλησε να θυσιάσει τις υπάρχουσες επιχειρήσεις για νέες ευκαιρίες.» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Tim Sneath.

Συνεχίζοντας, εξήγησε ότι ο Silverlight, ο Internet Explorer και το Windows Phone απέτυχαν εξαιτίας μιας σειράς μειονεκτημάτων τα οποία ανάγκασαν τους πελάτες να τα εγκαταλείψουν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Windows Phone το οποίο χάρισε όλους τους χρήστες του στα Android και iOS.

«Όταν το ‘Metro’ (UWP) εισήχθη ως επαναφορά για το API των Windows, αφήνοντας πίσω την τεράστια υπάρχουσα βάση χρηστών των Windows XP και Windows 7, σε αναζήτηση ενός νέου touch-centric UI, οι προγραμματιστές αποφάσισαν να συνεχίσουν ακολουθώντας τα μονοπάτια που ήδη γνώριζαν.» υπογράμμισε.

Όσον αφορά τον ρόλο του στην Google, ο πρώην υπάλληλος της Microsoft εξηγεί ότι θα συμμετάσχει στην ομάδα Flutter που εργάζεται πάνω στο νέο mobile app SDK με σκοπό να το απογειώσει. Λέγοντας δύο λόγια για το νέο αυτό project εξηγεί ότι καθιστά δυνατή την ευκολότερη δημιουργία εφαρμογών για Android και iOS και με πιο προηγμένα χαρακτηριστικά από ποτέ.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS