ΑρχικήinetΗ Microsoft διακόπτει την λειτουργία του PDF Reader

Η Microsoft διακόπτει την λειτουργία του PDF Reader

Η Microsoft θα διακόψει την λειτουργία της εφαρμογής Reader στις αρχές του επόμενου έτους, προσπαθώντας να πείσει τους χρήστες να στραφούν προς τον Microsoft Edge.

Microsoft

Σε μια ειδοποίηση που εμφανίζεται στους χρήστες κατά την εκκίνηση της τελευταίας έκδοσης της εφαρμογής “Reader”, η Micrοsoft εξηγεί ότι η υποστήριξη θα σταματήσει τον Φεβρουάριο του 2018 και οι πελάτες δεν θα μπορέσουν να την χρησιμοποιήσουν πέρα από αυτή την ημερομηνία.

“Η Microsοft αποσύρει την εφαρμογή Reader σε αυτήν και στις νεότερες εκδόσεις των Windows 10 και δεν θα μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε μετά τις 15 Φεβρουαρίου 2018. Σας συνιστούμε τον Micrοsoft Edge για να διαβάζετε PDF, Windows XPS Viewer για XPS και εφαρμογή Windows Photos για αρχεία TIFF , “Η Microsoft λέει σε μια προειδοποίηση ότι περιλαμβάνει επίσης έναν σύνδεσμο για το άνοιγμα του αρχείου στο Micrοsoft Edge (μέσω onMSFT).

Παρόλο που είναι δύσκολο το γεγονός ότι η Microsoft συνιστά στους χρήστες να μεταβούν σε τρεις διαφορετικές εφαρμογές μόνο και μόνο επειδή αποσύρουν ένα εργαλείο, πιστεύεται ότι η εφαρμογή Reader δεν ήταν ο πιο διαδεδομένος viewer εγγράφων τον τελευταίο καιρό, ειδικά δεδομένης της ώθησης του Microsoft Edge στα Windows 10.

Ο Reader λανσαρίστηκε επίσημα το 2012 με Windows 8 και προσφέρθηκε ως ο προεπιλεγμένος προβολέας PDF στο λειτουργικό σύστημα. Η θέση της, ωστόσο, έχει ληφθεί από το Microsoft Edge στα Windows 10, καθώς ο γίγαντας του λογισμικού ήθελε όχι μόνο ένα πρόγραμμα περιήγησης, αλλά και έναν πλήρως προβεβλημένο viewer εγγράφων.

Η αλήθεια είναι ότι το μερίδιο αγοράς περίπου 5 τοις εκατό που ο Microsoft Edge έχει τώρα δείχνει ότι περισσότεροι άνθρωποι είναι πιθανό να το χρησιμοποιήσουν για την προβολή εγγράφων PDF αντί για περιήγηση και αυτό δεν μπορεί να είναι καλή είδηση για την εταιρεία δεδομένου ότι ο στόχος είναι να ανταγωνίζεται τον Mozilla Firefox και το Google Chrome.

Είναι αυτονόητο ότι όσοι δεν θέλουν να κολλήσουν με το Microsoft Edge για την προβολή εγγράφων PDF έχουν πολλές άλλες εναλλακτικές λύσεις από τις οποίες μπορεί κανείς να επιλέξει, συμπεριλαμβανομένου του υπερ-δημοφιλούς Adobe Acrobat Reader, ο οποίος εκτός από την προβολή των αρχείων παρέχει επίσης πληθώρα πρόσθετων χαρακτηριστικών.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS