ΑρχικήinetTP-Link Europe: 30% των site της δεν ανανεώνουν Firmware στα προϊόντα

TP-Link Europe: 30% των site της δεν ανανεώνουν Firmware στα προϊόντα

O Daniel Aleksandersen, ένας Νορβηγός ειδικός στα θέματα τεχνολογίας, ήταν αυτός που ασχολήθηκε με το θέμα περεταίρω, λόγο ενός περιστατικού που του συνέβη. Συγκεκριμένα, αγόρασε ένα TP-Link Network Repeater πριν ένα μήνα και αφού το εγκατέστησε μπήκε στο Νορβηγικό site της TP-Link για να κατεβάσει ότι νέο Firmware υπήρχε για την συσκευή. Προς έκπληξή του, βλέπει πως το τελευταίο Firmware ήταν 2 εκδόσεις πίσω σε σχέση με άλλων Ευρωπαϊκών χωρών (Δανίας, Σουηδίας).TP-Link

O Daniel Aleksandersen είπε χαρακτηριστικά ότι «Έχεις περίπου 30% πιθανότητες να βρεις παλαιότερο ή και καθόλου firmware ψάχνοντας στο τοπικό site της ΤP-Link». Ξεκινώντας μια έρευνα επιλέγοντας 9 τυχαία προϊόντα της εταιρείας συνειδητοποίησε ότι μόνο έξι χώρες (Τσεχία, Φινλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Ρουμάνια) είχαν τα τελευταία Firmware για τα προϊόντα που είχε διαλέξει.

Ο ίδιος πιστεύει ό,τι η ίδια η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται και πολύ για τα θέματα ασφαλείας που μπορεί να έχουν οι πελάτες της. Σε κάποια site της δεν υπάρχουν mailing lists ή κάποιο σύστημα ειδοποίησης  ώστε να μπορεί  κάποιος να ενημερωθεί άμεσα σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο firmware update ή κάποια ευπάθεια. Επίσης, ορισμλένα προγράμματα της δεν διαθέτουν την επιλογή auto-update. Επομένως, πρακτικά, αν οι χρήστες θέλουν να νιώθουν ασφαλείς θα πρέπει να κοιτάνε σε καθημερινή βάση το site της TP-Link για κάθε ένα προϊόν τους  ξεχωριστά.

Αυτό που ανησυχεί κυρίως τους ερευνητές και τους χρήστες των προϊόντων της TP-Link είναι μια ανακοίνωση της που αφορά το WIFI και συγκεκριμένα την επίθεση KRACK που έχει την δυνατότητα να σπάει το πρωτόκολλο WPA2. Στην ανακοίνωση αυτή (http://www.tp-link.com/en/faq-1970.html ) η Tp-Link αναφέρει μόνο ποια προϊόντα της είναι ευάλωτα αλλά όχι αν υπάρχει κάποιο firmware update που να τα διορθώνει.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS