ΑρχικήinetΗ πιο πρόσφατη λειτουργία του Pixel είναι το μέλλον της αναζήτησης Google

Η πιο πρόσφατη λειτουργία του Pixel είναι το μέλλον της αναζήτησης Google

Ένα από τα πιο ισχυρά νέα χαρακτηριστικά της Google κυκλοφορεί επιτέλους στα τηλέφωνα Pixel.

PixelΤο Google Lens, το έξυπνο λογισμικό κάμερας της εταιρείας που μπορεί να αναλύσει τον κόσμο γύρω σας, κυκλοφορεί τώρα στο Google Assistant στα τηλέφωνα Pixel. Ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτό το έτος και είναι ένα από τα πιο σημαντικά νέα προϊόντα της εταιρείας, καθώς προσφέρει μια πρώιμη ματιά στο πώς θα μοιάζει στο μέλλον, η αναζήτηση για τη Google.

Παρόλο που το Google Lens ήταν διαθέσιμο στο Google Photos από την κυκλοφορία του Pixel 2, αυτή η ενημέρωση, η οποία κυκλοφορεί “τις επόμενες εβδομάδες”, σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η λειτουργία είναι διαθέσιμη εκτός του Google Photos.

Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες Pixel θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Google Lens με την κάμερα smartphone τους σε πραγματικό χρόνο, αντί να χρησιμοποιούν απλά τη λειτουργία για να αναλύσουν τις φωτογραφίες που έχουν τραβήξει στο παρελθόν.

Ωστόσο το Google Lens είναι ακόμα στα πρώιμα στάδιά του, οπότε η νέα λειτουργία θα περιοριστεί σε λίγες μόνο περιπτώσεις που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης κειμένου, της σάρωσης γραμμωτού κώδικα και της δυνατότητας αναγνώρισης βιβλίων , ταινιών, τέχνης και αξιοθέατων.

Ακόμα κι έτσι όμως, η προσθήκη Lens είναι αρκετή για να κάνει το Google Assistant πολύ πιο χρήσιμο. Αντί να αναζητήσετε χειροκίνητα αυτόν τον τύπο πληροφοριών, μπορείτε απλά να τοποθετήσετε την κάμερά σας σε αυτό για να πάρετε την απάντηση που χρειάζεστε. Και ενώ άλλες εφαρμογές φωτογραφικής μηχανής μπορούν να αναγνωρίσουν κείμενο ή γραμμωτούς κώδικες, η λειτουργία αναγνώρισης ορόσημων του φακού προσφέρει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ματιά στο σημείο όπου βρίσκεται η λειτουργία.

Με το χαρακτηριστικό αυτό, μπορείτε να τοποθετήσετε απλά τη φωτογραφική μηχανή σας σε ένα ορόσημο και o Assistant θα είναι σε θέση να προσδιορίσει τι είναι και να σας πει περισσότερα γι ‘αυτό.

Τελικά, αυτές οι ικανότητες υπολογιστικής όρασης θα μπορούσαν να επεκταθούν και σε άλλους τύπους χώρων και αντικειμένων. Και πάλι, βρισκόμαστε ακόμα στις πρώτες ημέρες για την τεχνολογία, αλλά είναι σαφές ότι η Google οραματίζεται το φακό ως ένα σημαντικό μέρος του μέλλοντος της αναζήτησης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS