ΑρχικήinetMozilla: Θέτει default μηχανή αναζήτησης στο Firefox Browser την Google

Mozilla: Θέτει default μηχανή αναζήτησης στο Firefox Browser την Google

Η Mozilla κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα μια σειρά από σημαντικές βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένης και μιας αλλαγής με την default μηχανή αναζήτησης.

H εταιρεία αποφάσισε να αντικαταστήσει τη Yahoo με τη Google ως default μηχανή αναζήτησης εφόσον η Mozilla τερμάτισε πρόωρα την συμφωνία με την πρώτη με στόχο την καλύτερη εμπειρία των χρηστών.

Αν και δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με τους λόγους που έκαναν την Mozilla να λήξει τόσο απροσδόκητα την συμφωνία με την Yahoo, σίγουρα ένας από αυτούς είναι η πρόσφατη πώληση της δεύτερης στην Verizon.Mozilla

Η συνεργασία μεταξύ Mοzilla και Yahoo υπογράφηκε το 2014 και έπρεπε να είναι σε ισχύ για 5 χρόνια. Παρόλο που η Mozilla εγκατέλειψε νωρίτερα, εξακολουθεί να δικαιούται ετήσιες πληρωμές ύψους έως 375 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας.

«Αποφασίσαμε να τερματίσουμε την συμφωνία μας με την Yahoo βασιζόμενοι σε διάφορους παράγοντες συμπεριλαμβανομένης και της επιθυμίας μας να  παρέχουμε μια πιο ποιοτική αναζήτηση στο διαδίκτυο για τους χρήστες μας. Θεωρούμε βέβαια ότι στο μέλλον θα μας δοθούν πολλές ευκαιρίες να ξανασυνεργαστούμε με την συγκεκριμένη εταιρεία.» δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Mοzilla.

Από την άλλη, η κίνηση αυτή αποτελεί τεράστια νίκη για την Google εφόσον πλέον η μηχανή αναζήτησης της τροφοδοτεί δύο από τα δημοφιλέστερα προγράμματα περιήγησης στον κόσμο, τον Chrome και τον FireFox.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο browser της Google έχει αντικαταστήσει επίσης και το Bing της Microsoft προσφέροντας έτσι δυνατότητες αναζήτησης και στα Siri και Spotlight της Apple.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS