ΑρχικήinetCrypto-Jacking: Η νέα απειλή σε μορφή Malware στον κυβερνοχώρο

Crypto-Jacking: Η νέα απειλή σε μορφή Malware στον κυβερνοχώρο

Η τελευταία μεγάλη απειλή στον κυβερνοχώρο είναι το λεγόμενο “ Crypto-Jacking ” η αλλιώς “Drive-By-Mining”. Oι Hackers κάνουν επιθέσεις σε υπολογιστές προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση και να τοποθετήσουν Cryptocurrency Malware, ή κάποιες φορές τα κατεβάζουμε εμείς οι ίδιοι καθώς κρύβονται πίσω από “σπασμένες” εμπορικές εφαρμογές ή torrent sites. Αφού μολυνθεί ο υπολογιστής μας τότε συμμετέχει σε ένα δίκτυο υπολογιστών το οποίο κάνει εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.Crypto-Jacking

Τα κρυπτονομίσματα χρειάζονται πάρα πολύ μεγάλη υπολογιστική ισχύ, για την ακρίβεια μπορούν να χρησιμοποιήσουν σχεδόν το 100% τον πόρων ενός υπολογιστή. Ο λόγος είναι γιατί ο τρόπος παραγωγής τους γίνεται λύνοντας πολύπλοκα μαθηματικά puzzle. Οι hacker στοχεύουν επίσης και πολύ δημοφιλή site τα οποία μολύνουν με Crypto-Jacking κώδικα, όπως το CBS Showtime και το site του μεγάλου ποδοσφαιριστή Cristiano Ronaldo, το οποίο έχει εκατομμύρια επισκέπτες καθημερινά.

Ας δούμε κάποια από τα ποιο γνωστά ψηφιακά νομίσματα:

Το Bitcoin,  για όσους δεν γνωρίζουν, είναι ένα από τα πιο γνωστά ψηφιακά νομίσματα το οποίο επισήμως δεν έχει κάποια μορφή κερμάτων η χαρτονομισμάτων, δεν παράγεται από κάποια συγκεκριμένη χώρα και δεν ελέγχεται από καμία τράπεζα η κυβέρνηση. Όλες οι συναλλαγές γίνονται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή χρησιμοποιώντας κρυπτογραφία (Cryptocurrency) για την επιβεβαίωση την  εγκυρότητα των συναλλαγών. Χρειάζεται συνήθως hardware υλικό το οποίο είναι κατασκευασμένο για Bitcoin mining προκειμένου να το παράγει κάποιος και είναι νόμιμο.

 

Το Monero είναι ένα ψηφιακό νόμισμα έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του crypto-jacking. Ξεκίνησε την λειτουργία του το 2014 παρ’ όλα αυτά κάποια από τα mining tools που χρησιμοποιεί (Coinhive, JSECoin) είναι πολύ εύκολο να τοποθετηθούν σε διάφορα websites και να μολύνουν τους επισκέπτες με παράνομο mining.

Τα Cryptocurrency Malwares συνήθως δεν έχουν σκοπό να υποκλέψουνε προσωπικά στοιχεία αλλά να αξιοποιήσουν όλους τους πόρους του συστήματος σας το οποίο συνήθως καταλήγει σε κάποιο κρασάρισμα του υπολογιστή. Ο τρόπος αντιμετώπισής τους δεν διαφέρει από τα υπόλοιπα Malware οπότε καλό είναι να υπάρχει στον υπολογιστή μας εγκατεστημένο κάποιο Anti-Virus και Anti-Malware me updated database.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ποιες χώρες έχουν χτυπηθεί περισσότερο από Cryptocurrency Malware τον Οκτώβριο 2017.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS