ΑρχικήinetΗ βάση δεδομένων αναγνώρισης προσώπου θα μπορούσε να είναι ανοικτή σε ιδιωτικές...

Η βάση δεδομένων αναγνώρισης προσώπου θα μπορούσε να είναι ανοικτή σε ιδιωτικές εταιρείες

Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών ίσως έχουν έναν ακόμα τρόπο για να ελέγξουν ότι είστε το σωστό πρόσωπο.

προσώπουΌταν η αυστραλιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι θα προσθέσει φωτογραφίες από την ταυτότητα και τις άδειες οδήγησης σε μια εθνική βάση δεδομένων αναγνώρισης προσώπου, υπήρξαν πολλές ανησυχίες από τους υπερασπιστές της ιδιωτικής ζωής για την ασφάλεια αυτών των δεδομένων και τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν.

Σύμφωνα με μια έκθεση του The Guardian, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διεξήγαγε συνομιλίες με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών για να τους επιτρέψει να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία επαλήθευσης προσώπων (FVS) έναντι αμοιβής.

Η δοκιμή θα ξεκινήσει το 2018 και θα λειτουργήσει παρόμοια με την υπηρεσία επαλήθευσης εγγράφων της κυβέρνησης (DVS), η οποία επέτρεψε στις ιδιωτικές εταιρείες να ελέγχουν τα έγγραφα ταυτότητας, όπως τα πιστοποιητικά γέννησης και τα διαβατήρια από το 2015.

Ένας μεγάλος λόγος για την κίνηση, ίσως είναι τα χρήματα. Σύμφωνα με τα κυβερνητικά έγγραφα που ελήφθησαν από την εφημερίδα, η πρόσβαση του ιδιωτικού τομέα στο DVS υπήρξε “συνεχής και αυξανόμενη πηγή εσόδων για τη χρηματοδότηση περαιτέρω πρωτοβουλιών ασφάλειας” και ότι η πρόσβαση στο FVS θα μπορούσε να προσφέρει “παρόμοια οφέλη”.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι εταιρείες θα στείλουν μια εικόνα του προσώπου του πελάτη στη βάση δεδομένων, η οποία θα το ελέγξει στη βάση δεδομένων FVS. Η FVS θα επιστρέφει με αποτέλεσμα ναι / όχι, αλλά οι εταιρείες δεν θα μπορούν να δουν την εικόνα. Φυσικά, αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με τη συγκατάθεση του πελάτη.

Ωστόσο, η συλλογή προσωπικών στοιχείων, μπορεί να κρατηθεί απλά από αυτές τις εταιρείες, οι οποίες μπορεί να θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους βάση δεδομένων. Αυτό με τη σειρά του, εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ιδιωτική ζωή και την πιθανή κατάχρηση των δεδομένων, αλλά και καθιστά τη βάση δεδομένων ελκυστικό στόχο για τους χάκερ.

Ενώ οι Αυστραλοί μπορεί να φοβούνται κάτι τέτοιο, το σχέδιο εξακολουθεί να υπόκειται σε ανεξάρτητη αξιολόγηση της ιδιωτικής ζωής πρώτα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS