ΑρχικήinetΤο Facebook επεκτείνει τα AI εργαλεία πρόληψης αυτοκτονίας

Το Facebook επεκτείνει τα AI εργαλεία πρόληψης αυτοκτονίας

Η πρόληψη της αυτοκτονίας στο Facebook έκανε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός.

αυτοκτονίας

Η τεχνολογία, η οποία χρησιμοποιεί αναγνώριση προτύπων για να προσδιορίσει πότε κάποιος μπορεί να εκφράζει σκέψεις αυτοκτονίας, είναι πλέον σε θέση να προσεγγίσει τους ανθρώπους, πρωτού ένας φίλος ειδοποιήσει ότι χρειάζεται βοήθεια.

Το Facebook εισήγαγε για πρώτη φορά τα εργαλεία πρόληψης αυτοκτονίας που βασίζονται σε AI νωρίτερα αυτό το έτος. Μέχρι τώρα όμως τα εργαλεία αυτά απαιτούσαν από έναν χρήστη ή έναν από τους φίλους του, να ζητήσει βοήθεια. Τώρα το κοινωνικό δίκτυο λέει ότι η τεχνολογία έχει προχωρήσει σε σημείο που μπορεί να παρεμβαίνει προληπτικά όταν εντοπίζει ότι κάποιος μπορεί να κινδυνεύει από αυτοτραυματισμό ή αυτοκτονία – ακόμα κι αν κανένας άλλος δεν έχει κάνει αναφορά.

Τώρα, όταν το σύστημα εντοπίζει μια μετάδοση ή μια ζωντανή εκπομπή στο Facebook “που μπορεί να περιλαμβάνει σκέψεις αυτοκτονίας”, αυτά τα posts μπορούν να δρομολογηθούν στους ειδικά εκπαιδευμένους επιθεωρητές του Facebook οι οποίοι, με τη σειρά τους, μπορούν να επικοινωνήσουν με τους πρώτους ανταποκριτές.

Αυτή είναι μια σημαντική αλλαγή από τα προηγούμενα εργαλεία του Facebook, τα οποία εξακολουθούν να βασίζονται σε έναν χρήστη ή έναν από τους φίλους του για να ζητήσει βοήθεια. Η εξάλειψη αυτού του βήματος, όχι μόνο σημαίνει ότι η εταιρεία μπορεί να εντοπίσει περιπτώσεις που μπορεί να έχουν προηγουμένως περάσει απαρατήρητες, αλλά ότι μπορεί επίσης να προσεγγίσει ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια, πολύ πιο γρήγορα από ό, τι πριν.

Οι πρώιμες δοκιμές του συστήματος είναι ήδη πολλά υποσχόμενες, με τα εργαλεία ανίχνευσης του Facebook να έχουν ως αποτέλεσμα περισσότερους από 100 ελέγχους – περιπτώσεις όπου το Facebook ειδοποίησε τους τοπικούς ανταποκριτές – μόνο τον τελευταίο μήνα.

Τώρα, αυτά τα εργαλεία θα είναι επίσης διαθέσιμα εκτός των ΗΠΑ για πρώτη φορά – το Facebook τα επεκτείνει σε παγκόσμιο επίπεδο (εκτός από τις χώρες της Ε.Π.).

Η προληπτική ανίχνευση δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο το Facebook λέει ότι τώρα χρησιμοποιεί την AI για την πρόληψη αυτοκτονιών. Η εταιρεία χρησιμοποιεί επίσης AI για να εντοπίσει ποιες αναφορές είναι οι πιο σοβαρές και χρειάζονται προσοχή πρώτα.

Τα εργαλεία αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, όχι μόνο στην προσπάθεια του Facebook να χρησιμοποιήσει την AI για να βοηθήσει άτομα που κινδυνεύουν από αυτοτραυματισμό ή αυτοκτονία αλλά το όραμα του Mark Zuckerberg να κάνει το κοινωνικό του δίκτυο να μοιάζει περισσότερο με κοινότητα. Είναι επίσης ένα ισχυρό παράδειγμα του πώς η AI του Facebook μπορεί να χρησιμεύσει ως μια δύναμη για καλό, σε μια εποχή που πολλοί άνθρωποι είναι ολοένα και περισσότερο δύσπιστοι απέναντι στην εταιρεία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS