ΑρχικήinetΤο Security Update για την ευπάθεια στα MacOS προκαλεί νέο σφάλμα

Το Security Update για την ευπάθεια στα MacOS προκαλεί νέο σφάλμα

Η Apple δεν έχασε λεπτό και απελευθέρωσε μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα έκτακτης ανάγκης  για την ευπάθεια στα MacOS που επιτρέπει στον οποιοδήποτε να αποκτήσει πρόσβαση root στους υπολογιστές της. Ενώ το σφάλμα τελικά επιδιορθώθηκε, το ίδιο το update προκάλεσε επιπλέον προβλήματα στα συστήματα.MacOS

Η Apple επιβεβαίωσε ότι το Security Update 2017-001 2017-001 για το MacOS High Sierra 10.13.1 καταστρέφει την κοινή χρήση αρχείων. Προσφέρει όμως μια δέσμη οδηγιών για το πώς να το διορθώσετε μέχρι να αποσταλεί μια άλλη ενημερωμένη έκδοση κώδικα.

«Αν η κοινή χρήση αρχείων δεν λειτουργεί μετά την εγκατάσταση του Security Update 2017-001 ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.  Εάν αντιμετωπίζετε ζητήματα ελέγχου ταυτότητας ή σύνδεσης σε κοινόχρηστα αρχεία στο Mac μετά την εγκατάσταση της ενημερωμένης έκδοσης ασφαλείας 2017-001 για MacOS High Sierra 10.13.1, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να επιδιορθώσετε την κοινή χρήση αρχείων.» αναφέρει η Apple.

Τα βήματα, λοιπόν, που πρέπει αν ακολουθήσετε είναι τα εξής:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Terminal, η οποία βρίσκεται στο φάκελο Utilities του φακέλου Applications.
  2. Πληκτρολογήστε sudo / usr / libexec / configureLocalKDC και πατήστε Return.
  3. Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή και πατήστε Επιστροφή.
  4. Κλείστε την εφαρμογή Terminal.

Το σφάλμα με την κοινή χρήση αρχείων είναι αποτέλεσμα της γρήγορης απελευθέρωσης ενός security update από την Apple. Είναι λογικό, ο κολοσσός να μην είχε τον απαιτούμενο χρόνο για να μελετήσει καλά την νέα ενημέρωση αλλά -για να είμαστε δίκαιοι- το σφάλμα στην κοινή χρήση αρχείων είναι μηδαμινό μπροστά στην ευπάθεια που επιδιορθώθηκε πριν μπορέσει να προκαλέσει μεγάλες ζημιές στους χρήστες.

Η Apple, ωστόσο, δεσμεύεται να απελευθερώσει άμεσα ένα νέο update που θα προσφέρει λύση για όλα τα σφάλματα που έχουν προκύψει.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS