ΑρχικήHow To5 tips για να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης στο iPhone σας

5 tips για να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης στο iPhone σας

αποθήκευσηςΥπάρχουν ήδη δεκάδες τρόποι για να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης στο iPhone σας, αλλά αυτό το θέμα φαίνεται πάντα να είναι ένα από τα βασικότερα προβλήματα για σχεδόν όλους τους χρήστες. Αν λοιπόν ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία, δείτε τις λύσεις που προτείνονται παρακάτω:

  1. Επιλέξτε υψηλή απόδοση για τις φωτογραφίες

Εάν έχετε ένα iPhone 7 ή είστε καινούριοι στο iOS 11, η Apple διαθέτει μια νέα μορφή συμπίεσης “υψηλής απόδοσης” που αποθηκεύει φωτογραφίες σε HEIF (High Image Format) αντί για JPEG και βίντεο σε HEVC (High Performance Video Coding) αντί του Η.264 (.mov).

Η Apple λέει ότι θα μπορείτε να αποθηκεύσετε δύο φορές περισσότερες φωτογραφίες σε HEIF σε σύγκριση με το JPEG. Σε ορισμένες δοκιμές, οι φωτογραφίες HEIF ήταν 80% μικρότερες σε μέγεθος αρχείου. Οι μορφές υψηλής απόδοσης ενεργοποιούνται από προεπιλογή στο iOS 11, αλλά αν δεν είστε σίγουροι μπορείτε να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Κάμερα> Μορφές> και να επιλέξετε “Υψηλή απόδοση” αντί για “πιο συμβατές “.

  1. Διαγράψτε φωτογραφίες και βίντεο στα Μηνύματα

Στέλνετε πολλές φωτογραφίες ή βίντεο στα Μηνύματα; Καταναλώνουν πολύτιμο χώρο αποθήκευσης στο τηλέφωνό σας, πιθανότατα ως διπλότυπα που έχετε ήδη αποθηκεύσει στην εφαρμογή “Φωτογραφίες”.

Θα χρειαστεί να μεταβείτε χειροκίνητα σε κάθε συζήτηση και στη συνέχεια, να πατήσετε παρατεταμένα τη φωτογραφία ή το βίντεο. Πατήστε “Περισσότερα …” στο παράθυρο του πλαισίου μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε κάθε φωτογραφία (ίσως χρειαστεί να μετακινηθείτε πολύ για να πάτε σε όλα τα παλαιότερα) κι έπειτα πατήστε το εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων στο κάτω αριστερό μέρος. Κάντε κλικ στο κουμπί “Διαγραφή μηνύματος” για να επιβεβαιώσετε.

Εάν έχετε iOS 11, υπάρχει μια ευκολότερη μέθοδος για να καθαρίσετε αυτά τα συνημμένα. Απλώς μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Αποθήκευση iPhone και μετακινηθείτε προς τα κάτω, στο “Αναθεώρηση μεγάλων συνημμένων” και επιλέξτε το, ενώ  τέλος αν έχετε ένα iPhone X και έχετε στείλει πολλά Animoji, μπορείτε επίσης να διαγράψετε αυτά που δεν χρειάζεστε.

  1. Ορίστε μηνύματα για αυτόματη διαγραφή

Το καλύτερο πράγμα στο Snapchat είναι ότι κάθε μήνυμα που στέλνετε θα διαγραφεί αυτόματα μετά το άνοιγμά του, χωρίς να καταλαμβάνει πολύτιμο χώρο αποθήκευσης. Αυτό όμως δεν ισχύει για τα μηνύματα, εκτός αν επιλέξετε να διαγράφονται.

Αν και δεν θα διαγραφούν αμέσως, μπορείτε να ρυθμίσετε χρόνο λήξης για τα μηνύματα, ώστε να σβήνονται αυτόματα κάθε 30 ημέρες ή κάθε χρόνο. Απλώς μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Μηνύματα και κάτω από το “Ιστορικό μηνυμάτων”, πατήστε “Διατήρηση μηνυμάτων” και ορίστε τον χρόνο που θέλετε.

  1. Αφαιρέστε τις αχρησιμοποίητες εφαρμογές

Στο iOS 11, υπάρχει μια άλλη εύχρηστη λειτουργία εξοικονόμησης χώρου που ονομάζεται “Εκφόρτωση αχρησιμοποίητων εφαρμογών”. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Αποθήκευση iPhone και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή “Ενεργοποίηση” κάτω από τη λειτουργία. Το iPhone σας θα διαγράψει αυτόματα τις αχρησιμοποίητες εφαρμογές όταν ο χώρος αποθήκευσης είναι περιορισμένος. Επομένως, παιχνίδια που δεν παίζετε συχνά ή εφαρμογές που σχεδόν ποτέ δεν χρησιμοποιείτε θα αφαιρεθούν. Τα δεδομένα που αποθηκεύονται στις εφαρμογές θα παραμείνουν άθικτα και αν επιλέξετε να μεταφορτώσετε ξανά αυτές τις εφαρμογές που έχουν διαγραφεί αυτόματα, θα επανέλθουν στην προηγούμενη κατάσταση τους σαν να μην είχαν αφαιρεθεί ποτέ.

  1. Διαγράψτε δεδομένα προσωρινής αποθήκευσης εφαρμογών

Ορισμένες εφαρμογές όπως το Twitter, αποθηκεύουν πολλά δεδομένα για να φορτώσουν πιο γρήγορα. Αλλά όλη αυτή η προσωρινή αποθήκευση μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα μεγάλο μέρος του χώρου αποθήκευσης. Στην ενότητα “Αποθήκευση μέσων”, αφαιρέστε αυτά τα αρχεία και θα ανακτήσετε αρκετό αποθηκευτικό χώρο.

Για το Twitter, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής και στη συνέχεια πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας. Πατήστε “Ρυθμίσεις και προστασία προσωπικών δεδομένων” και στη συνέχεια “Χρήση δεδομένων”. Μετά πατήστε “Αποθήκευση μέσων” και “Εκκαθάριση αποθήκευσης μέσων.” Κάντε το ίδιο και για τη ρύθμιση “Αποθήκευση στο Web”, εάν αποθηκεύει πολλά αρχεία.

Μπορείτε να κερδίσετε έως και ένα 1GB χώρου αποθήκευσης με αυτό το τρικ.

Ελέγξτε τις εφαρμογές σας για να δείτε αν υπάρχουν παρόμοιες ρυθμίσεις και καθαρίστε το κινητό σας!

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS