ΑρχικήinetGoogle Chrome: Ετοιμάζεται να μπλοκάρει third-party κώδικες

Google Chrome: Ετοιμάζεται να μπλοκάρει third-party κώδικες

H Google προγραμματίζει ένα νέο project στο οποίο θα μπλοκάρει third-party εφαρμογές από το να τοποθετούν κώδικες στον Google Chrome browser.

Google Chrome

 

Αυτοί που θα επηρεαστούν περισσότερο, ας πούμε χωρίς λόγο, είναι οι εταιρείες που ασχολούνται με antivirus και διάφορων ειδών εφαρμογές ασφαλείας. Αυτό συμβαίνει διότι τις περισσότερες φορές κάνοντας εγκατάσταση ένα antivirus προστίθεται και ένα plugin στον browser μας το οποίο χρειάζεται να παρεμβαίνει κάθε φορά που επισκεπτόμαστε μια ιστοσελίδα ή κατεβάζουμε ένα αρχείο για να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους.

Οι αλλαγές  θα υλοποιηθούν σε 3 φάσεις.

Φάση 1: Τον Απρίλιο του 2018 ο Chrome v66 θα εμφανίζει ένα παράθυρο ειδοποίησης προς τον χρήστη αναφέροντας οτι κάποιο πρόγραμμα θέλει να επέμβει χρησιμοποιώντας κώδικα στον περιηγητή σας οπότε συνιστάτε η αναβάθμιση ή αφαίρεση του.

Google Chrome

 

Φάση 2: Τον Ιούλιο του 2018 ο Chrome v68 θα ξεκινήσει να μπλοκάρει τις third-party εφαρμογές. Εάν αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί καν να ξεκινήσει ο Chrome τότε θα επιτρέπει την εισχώρηση του κώδικα και θα εμφανίζει απλά την ειδοποίηση που αναφέρθηκε στην “Φάση 1”.

Φάση 3: Τον Ιανουάριο του 2019 ο Chrome v72 θα αφαιρέσει τελείως την ειδοποίηση και θα μπλοκάρει μονιμά την εισχώρηση κώδικα από third-party εφαρμογές.

Ο Chris Hamilton από την ομάδα Chrome Stability αναφέρει ότι τα 2/3 των χρηστών που χρησιμοποιούν τον browser της Google έχουν εφαρμογές που εισάγουν δικό τους κώδικα στον Chrome. Περίπου το 15% αυτών, πιθανόν να αντιμετωπίσει προβλήματα crash. Συνιστάτε και η προσοχή των μηχανικών ανάπτυξης λογισμικού στο να αλλάξουν την μέθοδο κωδικοποίησης που χρησιμοποιούν ώστε να υπάρχει συμβατότητα με την αλλαγή που σκοπεύει να κάνει η Google στον Google Chrome.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS