ΑρχικήinetLakka 2.1 Linux: Μετατρέπει τον υπολογιστή σας σε gaming κονσόλα!

Lakka 2.1 Linux: Μετατρέπει τον υπολογιστή σας σε gaming κονσόλα!

Μια νέα σταθερή έκδοση του Lakka, του λειτουργικού συστήματος ανοιχτού κώδικα Linux, που μετατρέπει οποιοδήποτε υπολογιστή σε ρετρό gaming κονσόλα, είναι εδώ με πολλές βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά.

Βασισμένο στο τελευταίο λειτουργικό σύστημα Linux LibreELEC 8.2, το Lakka 2.1 χρησιμοποιεί τον πυρήνα Linux 4.14 LTS που κυκλοφόρησε πρόσφατα για τις εικόνες Allwinner και τον πυρήνα Linux 4.4.99 LTS για εικόνες Rockchip. Υποστηρίζει S812 Amlogic TV boxes, βελτιώνει τον ήχο HDMI για τα συστήματα WeTek Play 2 και διορθώνει τα boot σφάλματα των Odroid-XU3 και Odroid-XU4.Lakka

Για Raspberry Pi SBCs και PCs, η συγκεκριμένη έκδοση ενεργοποιεί τον ρυθμιστή επιδόσεων και έναν πυρήνα σε πραγματικό χρόνο για να σταθεροποιήσει το framerate και να μειώσει το input lag. Επιπλέον, προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του Raspberry Pi ως σημείο πρόσβασης Wi-Fi (AP). Επίσης, ενημερώθηκε και το firmware Raspberry Pi παρέχοντας πλέον υποστήριξη για το OpenSSL καθώς και για το Samba 4.

Το Lakka 2.1 εισάγει υποστήριξη ήχου για τον προσαρμογέα RGB-Pi SCART, υποστήριξη για δίδυμα joypads, όπως το Xin Mo, υποστήριξη για νέες πλακέτες με βάση Rockchip, συμπεριλαμβανομένων των ROCK64, ASUS TinkerBoard και MiQi, υποστήριξη για το U-boot 2017.11 σταθερό σε όλους τους Allwinner και Rockchip boards καθώς και βελτιωμένη ανίχνευση TV και υποστήριξη για περισσότερες αναλύσεις στο Odroid-XU4.

Όσον αφορά τα παιχνίδια, το Lakka 2.1 κυκλοφορεί με το πιο πρόσφατο RetroArch 1.6.9 για emulators, το οποίο προσθέτει υποστήριξη για αρκετούς νέους πυρήνες, όπως το Citra (Nintendo 3DS), το Dolphin (Nintendo GameCube και Wii) Raider, Redream (Sega Dreamcast), MeowPC98 (PC98), MelonDS (Nintendo DS), SameBoy (Nintendo Game Boy και Game Boy Color), MAME2003-Midway και px68k (φορητό SHARP X68000

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS