ΑρχικήinetΗ Google απαγορεύει εφαρμογές Android που περνάνε κρυφά διαφημίσεις στην οθόνη κλειδώματος...

Η Google απαγορεύει εφαρμογές Android που περνάνε κρυφά διαφημίσεις στην οθόνη κλειδώματος του κινητού σας

AndroidΈνα από τα μειονεκτήματα του Android, το οποίο είναι ένα ανοιχτό λειτουργικό σύστημα, είναι ότι οι προγραμματιστές εφαρμογών μπορούν λίγο πολύ να ανακατευτούν με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο θέλουν. Όπως το να περάσουν διαφημίσεις που εμφανίζονται στην οθόνη κλειδώματος του τηλεφώνου σας.

Κανείς δεν το θέλει αυτό πραγματικά, γι ‘αυτό τώρα η Google απαγορεύει τις εφαρμογές που προσπαθούν να προβάλουν διαφημίσεις στην οθόνη κλειδώματος από το Play Store. Το Android Police διαπίστωσε την αλλαγή στο Κέντρο πολιτικών προγραμματιστών της Google, το οποίο διευκρινίζει ποιοι τύποι κατάλληλων εφαρμογών μπορούν να συμπεριληφθούν στις εφαρμογές Android και πώς μπορούν να εμφανιστούν.

Κάτω από μια νέα ενότητα με τίτλο “Monetization Lockscreen”, η Google αναφέρει:

«Εκτός και αν ο αποκλειστικός σκοπός της εφαρμογής είναι αυτός του κλειδώματος οθόνης, οι εφαρμογές ενδέχεται να μην εισάγουν διαφημίσεις ή χαρακτηριστικά που θα δημιουργούν έσοδα από την οθόνη κλειδώματος μιας συσκευής.»

Αυτός ο απαιτούμενος καθαρισμός θα αναγκάσει τους προγραμματιστές να σταματήσουν τις διαφημίσεις στις εφαρμογές τους.

Όπως σημειώνει το Android Police, εφαρμογές όπως το ES File Explorer και το Hotspot Shield VPN – δύο δημοφιλείς εφαρμογές χρησιμότητας – δεν θα είναι πλέον σε θέση να προβάλλουν διαφημίσεις στην οθόνη κλειδώματος με σκοπό να προσπαθήσουν οι χρήστες να τους κάνουν κλικ.

Αυτή η πρακτική υπήρξε συνεχές ζήτημα για έναν αυξανόμενο αριθμό εφαρμογών Android, καθώς οι προγραμματιστές προσπαθούν ουσιαστικά να εξαπατήσουν τους χρήστες να κάνουν κλικ στις διαφημίσεις, οι οποίες συχνά δεν σχετίζονται με την ίδια την εφαρμογή.

Πολλές φορές, αυτές οι διαφημίσεις αγνοούνται εύκολα, αλλά τα τυχαία κλικ δεν είναι μόνο ενοχλητικά, αλλά θα μπορούσαν ενδεχομένως να αξιοποιηθούν για να σας οδηγήσουν σε έναν ιστότοπο που θα μπορούσε να κλέψει τις προσωπικές σας πληροφορίες.

Αυτή η νέα αλλαγή πολιτικής είναι ιδανική για όλους τους χρήστες Android και θα βελτιώσει επίσης την ασφάλεια, αλλά δεν θα επηρεάσει τους χρήστες που έχουν τηλέφωνα που έχουν ειδικές προσφορές του Amazon. Αυτά τα τηλέφωνα θα συνεχίσουν να εμφανίζουν διαφημίσεις στην οθόνη κλειδώματος, αφού θεωρούνται ως εφαρμογή της οθόνης κλειδώματος.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS