ΑρχικήinetWindows 10: Σύντομα θα αποτελούν το νούμερο ένα λειτουργικό σύστημα

Windows 10: Σύντομα θα αποτελούν το νούμερο ένα λειτουργικό σύστημα

Η κυκλοφορία της ενημερωμένης έκδοσης Windows 10 Fall Creators φαίνεται να συνεισφέρει αρκετά στην άνοδο των Windows 10, με τα στατιστικά στοιχεία να αποκαλύπτουν μια σημαντική αύξηση των μετοχών του τελευταίου λειτουργικού συστήματος.

Η ανάπτυξη των Windows 10 έχει επιβραδυνθεί τους τελευταίους μήνες κυρίως επειδή η πλειοψηφία των Windows 7 και 8.1 πελατών έχουν ήδη μεταβεί στο νέο λειτουργικό σύστημα.  H νέα όμως κυκλοφορία του Fall Creators Update ήρθε για να αλλάξει θετικά τα την κατάσταση.Windows 10

Τα Windows 10 λειτουργούσαν στο 31,95% των επιτραπέζιων συστημάτων τον Νοέμβριο, ενώ τα Windows 7 συνεχίζουν να είναι ο ηγέτης με ποσοστό 43,12%. Αυτό σημαίνει ότι σταδιακά πλησιάζουν το λειτουργικό σύστημα του 2009 χωρίς όμως να έχουν καταφέρει να τα ξεπεράσουν.

Και ενώ αργά ή γρήγορα τα Windows 10 θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τα Windows 7 και να γίνουν το νούμερο ένα λειτουργικό σύστημα παγκοσμίως, η Microsoft σίγουρα ελπίζει ότι αυτό θα συμβεί το συντομότερο δυνατόν.

Ο λόγος που βιάζεται η Microsoft για αυτή την αλλαγή είναι ο ερχομός του τέλους της υποστήριξης για τα Windows 7 τον Ιανουάριο του 2020, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα κυκλοφορήσουν άλλες ενημερώσεις και διορθώσεις ασφαλείας μετά το πέρας της προθεσμίας.

Κρίνοντας από το τι συνέβη με τα Windows XP όταν το λειτουργικό σύστημα του 2001 είχε καταργηθεί ενώ πάνω από το 20% των υπολογιστών τα εκτελούσαν παγκοσμίως, η Microsoft πρέπει σύντομα να προετοιμάσει το δρόμο για το τέλος των Windows 7. Συνεπώς, η μετακίνηση των συστημάτων στα Windows 10 αποτελεί μεγάλη νίκη για τη Microsoft εφόσον στοχεύει να φέρει το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα σε 1 δισεκατομμύριο συσκευές.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS