ΑρχικήinetΑυτόνομα δημόσια λεωφορεία στην Κίνα μπορούν να μεταφέρουν περισσότερους επιβάτες

Αυτόνομα δημόσια λεωφορεία στην Κίνα μπορούν να μεταφέρουν περισσότερους επιβάτες

Ένας μικρός στόλος από αυτόματα δημόσια λεωφορεία, άρχισε να κυκλοφορεί στους δρόμους της τεχνολογικής περιοχής της Κίνας, Shenzhen Guangdong.

δημόσιαΤα τέσσερα λεωφορεία βρίσκονται σήμερα σε δοκιμή και θα διανύουν πάνω από τρεις στάσεις σε δημόσιο δρόμο μήκους περίπου 1,2 χλμ (0,75 μίλια).

Όμως, ενώ τα τυπικά αυτόνομα λεωφορεία περιλαμβάνουν μικρότερες καμπίνες μεταφοράς, τα τέσσερα λεωφορεία είναι σχεδόν πλήρους μεγέθους, ικανά να μεταφέρουν έως και 19 επιβάτες.

Άλλα πρόσφατα αυτόνομα λεωφορεία σε όλο τον κόσμο μοιάζουν περισσότερο με αυτό: Τα κινεζικά λεωφορεία θα φτάνουν περίπου στα 40 km / h (24,8 mph) και είναι εξοπλισμένα με την τυπική τεχνολογία ανίχνευσης που βρίσκετε σε άλλα αυτόνομα οχήματα, όπως Lidar, κάμερες και ένα GPS.

Το εισιτήριο είναι 1 γιουάν (15 σεντς), αν και είναι δωρεάν για τη δοκιμαστική περίοδο. Η δημόσια δοκιμή για το έργο της Alphaba έρχεται μετά από πλήθος ιδιωτικών δοκιμών, οι οποίες έχουν ήδη δει τα λεωφορεία να καλύπτουν περίπου 8.000 χλμ πριν από αυτό, σύμφωνα με την China Daily.

Ο όμιλος λεωφορείων του Shenzhen, ο οποίος διευθύνει την Alphaba, έχει υποσχεθεί να ξεκινήσει παρόμοιες αυτόνομες δοκιμές σε 10 ακόμα κινεζικές πόλεις.

Προτίθεται να προσθέσει περισσότερες τεχνολογίες στα λεωφορεία, συμπεριλαμβανομένου ενός τρόπου για να αναλύει τις περιόδους αιχμής των επιβατών, έτσι ώστε τα λεωφορεία να μπορούν να προσαρμόσουν αυτόματα τα χρονοδιαγράμματα αποστολών τους ώστε να ταιριάζουν.

Η πόλη του Shenzhen άνοιξε τη δοκιμαστική διαδρομή δοκιμών 1,2 km τον Σεπτέμβριο, μαζί με μια άλλη μεγαλύτερη που εκτείνεται σε απόσταση 3 km (1,86 mi), για να καλύψει 10 στάσεις. Μπορούμε να περιμένουμε κι άλλη ομάδα λεωφορείων για να ξεκινήσει σε εκείνη την διαδρομή.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS