ΑρχικήinetΜετά τις ΗΠΑ και η Βρετανία αρνείται να συνεργαστεί με την Kaspersky;

Μετά τις ΗΠΑ και η Βρετανία αρνείται να συνεργαστεί με την Kaspersky;

Kaspersky: Το πρακτορείο κυβερνητικής ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου απαιτεί από τις κυβερνητικές  υπηρεσίες της χώρας να μην χρησιμοποιούν ρωσικά λογισμικά ασφάλειας που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κυβερνητική κατασκοπεία και στοχευμένες επιθέσεις σε τοπικούς αξιωματούχους.

Συγκεκριμένα, το National Cyber Security Centre εξέφρασε ανησυχίες περί ενέργειες της Ρωσίας ενάντια στο εθνικό συμφέρον οι οποίες θα διευκολυνθούν αρκετά μέσω της χρήσης του δικού τους λογισμικού ασφαλείας.Kaspersky

Σε αντίθεση με την Αμερική που έχει ήδη απαγορεύσει τη χρήση του λογισμικού ασφαλείας της Kaspersky, το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει τα προϊόντα της με σκοπό να καθοριστεί εάν είναι ασφαλή για κυβερνητική χρήση ή όχι.

Ανεπίσημες αναφορές από τις ΗΠΑ ανέφεραν επίσης ότι το FBI ενημέρωσε αρκετές μεγάλες εταιρείες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για τους κινδύνους χρήσης του λογισμικού της Κaspersky και ενθαρρύνει την υιοθέτηση εναλλακτικών προϊόντων από μη ρωσικές εταιρείες.

Στόχος των συζητήσεων μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Κaspersky είναι η λήψη μέτρων για την αποτροπή της μεταφοράς δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ρωσία. Το αποτέλεσμα των συζητήσεων θα καθορίσει την λήξη ή όχι της συνεργασίας των δύο χωρών.

Να σημειώσουμε, βέβαια, ότι ορισμένες βρετανικές εταιρείες έχουν ήδη εγκαταλείψει τα προϊόντα της Κaspersky μετά την επιστολή του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένης της τράπεζας Barclays η οποία δήλωσε ότι τα antivirus από τον Ρώσο πωλητή δεν θα προσφέρονται πλέον στους πελάτες της.

«Παρόλο που αυτή η νέα καθοδήγηση δεν απευθύνεται σε μέλη του κοινού, έχουμε πάρει την απόφαση να αποσύρουμε την προσφορά του λογισμικού Κaspersky από την ιστοσελίδα των πελατών μας.» δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Barclays.

Από την πλευρά της η Kaspersky δηλώνει ότι είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τη βρετανική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων ασφαλείας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS