ΑρχικήinetΗ ενημερωμένη έκδοση MacOS 10.13.1 της Apple επαναφέρει κρίσιμη ευπάθεια

Η ενημερωμένη έκδοση MacOS 10.13.1 της Apple επαναφέρει κρίσιμη ευπάθεια

Έναν software εφιάλτη περνάνε αυτή τη στιγμή στην Apple, αφού τα τελευταία update MacOS  για iOS και macOS προκαλούν μεγάλο πονοκέφαλο και δημιουργούν περισσότερη ζημιά παρά βοηθούν.

MacOS

Αφού οι χρήστες παραπονέθηκαν ότι το τελευταίο iOS 11.2 αναλύει το Face ID σε μια σειρά μονάδων iPhone X, τώρα φαίνεται ότι το macOS 10.13.1 που κυκλοφόρησε πρόσφατα αφήνει την πόρτα ανοιχτή για χάκερ για να εκμεταλλευτούν την κρίσιμη ευπάθεια που ανακαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Το Wired γράφει ότι η εγκατάσταση αυτής της νέας ενημερωμένης έκδοσης macOS καταργεί την ενημερωμένη έκδοση κώδικα ασφαλείας, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες πρέπει να το εγκαταστήσουν ξανά. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι τώρα απαιτείται επανεκκίνηση για την ολοκλήρωση της εγκατάστασης και η ευπάθεια παραμένει εκμεταλλεύσιμη έως ότου ολοκληρωθεί η επανεκκίνηση.

Ενώ το αρχικό άρθρο της βάσης γνώσεων που κυκλοφόρησε από την Apple ανέφερε ότι δεν ήταν απαραίτητη η επανεκκίνηση, η εταιρεία ενημέρωσε την συμβουλή ότι “αν ενημερώσατε πρόσφατα από το MacOS High Sierra 10.13 έως 10.13.1, επανεκκινήστε τον Mac σας για να βεβαιωθείτε ότι το Security Update εφαρμόζεται σωστά. ”

Η Apple συνιστά στους χρήστες να ελέγξουν εάν έχει εγκατασταθεί η ενημερωμένη έκδοση κώδικα ευπάθειας μετά την εγκατάσταση του macOS 10.13.1 και παρέχει τα ακόλουθα βήματα για να γίνει αυτό:

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι χρήστες macOS που δεν γνωρίζουν ότι η έκδοση 10.13.1 επαναφέρει την ενημερωμένη έκδοση κώδικα ευπάθειας  θα μπορούσαν να αφήσουν τους υπολογιστές τους ανοιχτά σε hacks μέχρι να αναπτύξουν με μη αυτόματο τρόπο τη λύση.

Πιθανότατα, η Apple θα συμπεριλάβει την ενημερωμένη έκδοση κώδικα σε μια μελλοντική ενημερωμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος για να βεβαιωθεί ότι όλα τα συστήματα είναι πλήρως ασφαλή, αλλά μέχρι να συμβεί αυτό, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τα παραπάνω βήματα για να επιβεβαιώσετε ότι το Mac σας προστατεύεται.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS